Er en antibiotikakur eneste løsning mod mine hudorme?

Jeg er en pige på 23 år der pludselig for et års tid tilbage fik problemer med min hud. Jeg har siden da prøvet diverse produkter og cremer på recept fra lægen, men min hud kan enten ikke tåle dem, eller der ses ingen virkning.

Jeg har taget Zink-kosttilskud de seneste 4-5 måneder med en positiv virkning ved, at jeg sjældent har de store indvendige bumser længere. Dog er mit største problem, at jeg døjer meget med lukkede komedoner/hudorme. De kommer i “flok” især omkring hagen og kinder. Jeg kan kun holde dem væk ved at gå til kosmetolog en gang i måneden, så de kan blive prikket, men jeg synes simpelthen, det er så træls, at ligne et vrag flere dage efter, fordi der er blevet pillet sådan, og så er det jo også en dyr omkostning hver eneste måned.

Jeg føler ikke for at gå på en stærk antibiotika-kur, da min hud i panden og næseområdet er så pænt, men det dog er de lukkede komedoner, der ødelægger det hele for mig.

Det skal siges at jeg eksfolierer hver aften med salicylsyre, fugter min hud godt, og renser både morgen og aften.

Jeg træner også 6-7 gange om ugen og spiser meget sundt, hvilket jeg har gjort i 3 år nu.

Har jeg ingen anden udvej end at hoppe på en stærk kur?

De bedste hilsner fra Line 

 


 

Først vil jeg sige at jeg virkelig synes, det er flot, det resultat, du allerede har nået, og de overvejelser du gør dig uanset, hvad du lander på, eller hvad du beslutter som det næste mod dine hudorme.

Din livsstil lyder virkelig god og sund og som én, du trives rigtig godt med. Lige mht. træning lød det umiddelbart af meget, men tænker den er sammensat til at passe lige til dig. Vigtigt i forhold til hud og træning er, at huden bliver renset lige efter træning, da flere oplever ubalancer eller forværring, hvis de undlader det.

Ellers lyder det bare rigtig fint med dine rensevaner netop morgen og aften og forståelse for salicylsyrens dybderensende evne i cellerne og vigtigheden af fugt efterfølgende.

Igen er det det genstridige hageparti, som repræsenterer det hormonelle, og jeg forstår godt, at man om muligt vil undgå en skrap kur. Rigtig godt er det jo allerede, hvor meget zink har hjulpet.

Det kan være værd at understøtte leverens renseevne og evne til at omsætte fedt. F.eks. ved i en periode at drikke Mælkebøtte-ekstrakt fra Herrens Mark eller spise Hepa Form fra Solaray eller Active Liver fra New Nordic eller lignende og evt. tilføje en spsk. hørfrø olie daglig til at understøtte hormonsystemet. Det kunne også understøtte hele kroppen, men ikke mindst huden, med en multivitamin, hvor der både er vitaminer og mineraler til hele kroppen, men ikke mindst huden. A- og B-vitaminer, men også silicium er ikke at undervurdere til hudens balance.

Du har ret i, at det kan være en hård proces at få fjernet hudorme/komedomer uanset, om det er de lukkede hvide eller de sorte, der har fået ilt, og er mere åbne. Flere har glæde af at supplere med en til to gange om ugen at bruge først ricinus-olie på huden (kunne også være den virkelig gode Cleansing Oil fra Jurlique, der er mere blandet eller lign.) – derefter en klassisk lermaske (kan være  Urtegårdens eller Cattiers hvide eller grønne ler eller andre rene lermasker med kaolin). Ler virker som en slags proptrækker , hvis den blandes op med vand.

Og hvis huden er blødt op af olien først, har huden nemmere ved at “give slip” på sin hudorme og kan nærmest med en varm og våd klud eller svamp tørres af efterfølgende. Du ville også kunne gøre det bare lokalt på hageområdet og kinderne, hvis resten at ansigtet ikke har behov hver gang.

Vil lige huske at spørge, om du drikker meget mælk? I fald ville jeg prøve at undlade det i nogle måneder (gælder også smør og ost).  Hvis man elsker latte kan havredrik være en lækker afløser. Hvis man senere ønsker at genintroducere mælken må det gerne være i små doser f.eks. hver 5. dag til at starte med og vælge sine “kopper”  eller doser bevidst. Mælkeproteiner kan skubbe til hudens balance, og mange opdager bedring ved at undlade eller nedsætte indtaget.

Ved de naturlige kosmetologer findes der urtepeelinger, der går dybere uden, at der skal trykkes og klemmes, så man mindsker risikoen for ar. Det kunne f.eks. være en-to gange om året, man valgte det.

Dette er bare forslag mod hudorme, og håber det kan hjælpe dig lidt videre!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*