Nyheder

Er mælk i te sundt eller usundt?

17. maj 2007

To forskergrupper har uafhængigt af hinanden påpeget, at te kun er gavnligt for kroppen, hvis man undlader at hælde mælk i. Men nu rejses der tvivl.

Men nu er der måske håb for te-drikkere, der ikke nøjes med den rene te.

Det videnskabelige tidsskrift Nature refererer på sin hjemmeside en undersøgelse fra Aberdeen Universitet, som ikke har fundet belæg for, at mælk skulle blokere for de nyttige stoffer i te.

Sort te er fyldt med flavonoider, der virker som antioxidanter på kroppen. Flere af dem har den egenskab, at de kan bekæmpe betændelsestilstande og forsinke udviklingen af visse kræftformer.

Forskerne bag den nye undersøgelse testede seks forskellige te-breve på ni raske unge mænd. Mens de søbede teen i sig, blev koncentrationen af flavonoider målt i blodet, og der var ingen signifikant forskel på, om teen var med eller uden mælk. Modsætningsfyldte resultaterEn af forskerne bag undersøgelsen Garry Duthrie indrømmer dog, at resultatet kolliderer med tidligere undersøgelser.

– Den viden vi har om de potentielle fordele ved te er ganske modsætningsfyldt, siger han til Nature.com med henvisning til de tidligere forskningsresultater.

Verena Stangl fra Charité hospitalet i Berlin var med til at lave en tidligere undersøgelse der viste, at mælk i teen blokerer for den afslappende effekt sort te har på arterierne – hvilket også bliver tilbagevist i den nye undersøgelse.

– De afvigende resultater er svære at forklare, siger Verena Stangl. Hun gætter på, at de mange forskellige stoffer, som te indeholder, hver især ikke er blevet undersøgt ordentligt i undersøgelserne.

Forskningsholdet fra Aberdeen er dog overbevist om en ting. Jo længere teen trækker, jo større er koncentrationen af gavnlige flavonoider i teen.

Kilde: Berlingske Tidende

Forrige artikelUro i benene

Næste artikelFlere yngre alkoholikere

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.