Er min mælkekefir i den rette konsistens?

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Jeg har købt noget frysetørret mælkekefir, og jeg er glad for det, men er det rigtigt, at det bliver som tykmælk i konsistens?

Det smager rigtigt godt, men jeg synes ikke, jeg kan se at andre har det sådan. De drikker deres, men jeg spiser min.

Kh Annie

 


 

Fermentering er en levende proces, og derfor kan resultatet variere fra gang til gang. Processen er i høj grad afhængig af de råvarer, vi bruger samt temperaturen i rummet, hvor vi fermenterer. Konsistensen på mælkekefir kan derfor variere alt efter, hvilken type mælk, du bruger, og om du tilsætter fløde. Hvis der er fløde i din kefir, bliver din kefir tykkere.

Det kan også have noget at gøre med din starterkultur, som muligvis laver kefiren tykkere, end hvis den var lavet på kefirknolde.

Har du brug for yderligere inspiration kan du evt. kigge på denne side: Alt om fermentering, og der er også mange spændende opskrifter i bogen “Fermentering – kraut, kimchi og kombucha” af Søren Ejlersen m.fl.

Fortsat rigtig god fornøjelse med fermenteringen – det er så lækkert at lave sine egne probiotiske fødevarer!

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*