Er nikotinsyre ok?

Jeg har i starten af april læst en artikel fra jer : “Har corona slået dig ud af kurs”, der handler om mentalt velvære under coronaen og at man kunne indtage de adaptogene urter bl.a. Rosenrod, astragalus og schizandra .

I skriver, de kan købes som separate kosttilskud eller få dem samlet i tilskuddet Super B -complex. Sidstnævnte har jeg lige købt i den lokale helsekostbutik og kommer hjem og ser på ingredienserne.

Der er bla nikotinsyre i, og så er det jeg tænker, det er vist ikke noget jeg skal indtage. Jeg har prøvet at google det, og så skriver den niacin!? Men der står nikotinsyre på bøtten, og jeg er ikke interesseret i nikotin. Så er der andre tilskud med samme urte virkning men uden nikotinsyre?

Håber du kan hjælpe mig, på forhånd mange tak. 

Vh Anita 

 


 

Nikotinsyre er en variant af B3 vitamin (niacin). Der findes to typer af B3 – hhv. nikotinsyre og nikotinamid. Syren virker karudvidende og kan derfor være godt til kredsløbet.

Jeg antager, at det er begrundelsen for at tilsætte syren til produktet, fordi det kan bidrage til bedre blodforsyning og således fremme god tilførsel af næringsstoffer ud i alle afkroge af kroppen.  

Du indtager ikke nikotin ved at indtage nikotinsyre, så du kan roligt anvende produktet. 

Mange hilsner fra 

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*