Er øreakupunktur overhovedet kinesisk?

Jeg læser ofte om, at I akupunktører bruger øreakupunktur, men i de bøger om kinesisk medicin, jeg har kigget i, er der ingenting om det. Er det egentlig slet ikke akupunktur, men bare noget, det kaldes?

Tak fra Jytte


 

Tak for dit spørgsmål. Kropsakupunktur er så afgjort den ældste form for akupunktur og langt senere kom øreakupunkturen til. Der er i dag to former, en kinesisk og en fransk. Jeg bruger selv den franske. Dér hedder den så slet ikke øreakupunktur, men auriculoterapi/auriculomedicin.

Så måske er det derfor, du bliver lidt forvirret.

Auriculoterapi benytter sig ikke af kroppens meridianer, men er et system, der virker via hjernen. Ørerne er nemlig et udtræk af hjernen, så at sige.

Med venlig hilsen

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

1 kommentar

  • Lillian siger:

    Jeg er så ødelagt , efter jeg for halvandet år siden var hos en behandler som satte 7 nåle i hver øre, som jeg selv skulle pille ud, som man jo kan forstå , er umuligt . Gik til anden behandl. Som ikke turde rode i mit øre, så til ørelæge som kun kunne få en nål ud, skal lige huske og sige at jeg selv havde fjernet 12 nåle, så jeg har stadig 1 nål som er groet fast og ødelagt både øre og alt i mit hoved,jeg er spændt på at hører hvad du mener og tror jeg skal gøre, da jeg har opgivet . Mvh lillian

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *