Er palmin sundt?

Jeg vil gerne spørge, om den palmin, man kan købe i supermarkedet, hvor der står på pakken, at den er lavet af 100% kokosolie, er lige så god og sund at bruge f.eks i havregrød og bagværk, som den man køber i glas i helsekostforretningen ?

H

 


 

Ved alle typer af olier er kvaliteten meget vigtig. Fremstillingen af olien er afgørende for kvaliteten og oliens sundhedsmæssige værdi. En kokosolie af god kvalitet er en økologisk, koldpresset jomfruolie, som du kan købe i helsekostforretninger og i nogle supermarkeder.

Palmin er en raffineret olie. Det vil sige, at den er varmebehandlet, og man har fjernet duft og smag ved at gennemblæse olien med vanddamp. Kokosolie, som palmin består af, er meget mere stabil end eksempelvis hørfrøolie, men kvaliteten af palmin er ikke god, når den har været igennem så hård en forarbejdningsproces.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

1 kommentar

  • […] forskel på kvalitet. Palmin er kokosolie, der er varmebehandlet og har fået fjernet duft og smag gennem varmeblæsning. Palmin er altså en kraftig behandlet olie, og den kraftige behandling er med til at ødelægge […]

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *