Er parfume hormonforstyrrende?

Jeg døjer med min hormonbalance, da jeg har for meget østrogen i kroppen. Jeg vil derfor gerne undgå hormonforstyrrende ting.

Og i den sammenhæng vil jeg høre, om parfume er hormonforstyrrende?

Jeg lider ikke af allergi.

Vh

Anita

 


 

I syntetiske dufte kan der være komponenter som phthalater og lignende hormonforstyrrende stoffer, der kan skubbe til hormonerne, og det er værd at tænke over.

Ellers er det mere bekymringen om, at de syntetiske dufte kan have skadelige virkninger på centralnervesystemet.

Udover dette er det mest allergi, som du selv nævner i forhold til dufte, der er på dagsordenen. En del er allergiske over for konventionelle dufte og nogle også over for naturlige dufte.

Flere vælger at komme deres dufte i hårspidserne eller sprayer det lidt ud på tøjet, så du undgår kropskontakt, og her ville jeg stadig vælge de rene og økologiske udgaver, i stedet for produkter med hormonforstyrrende stoffer.

Bruger man æteriske olier, kan man enten vælge de, der er i roll on sticks, der er blandet i de rette mængder eller blande enkelte dråber æterisk olie i en neutral økologisk olie og komme på håndled eller i hårspidserne.

Det er altid godt at tænke i minimum af mængde både for egen skyld, men også for omgivelserne. Man vil gerne dufte dejligt, men ikke dominere lokalet med duft.

Håber, det hjælper dig lidt videre!

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*