Er stevia bittert?

Jeg har købt det flydende stevia i en helsekost (Hermesetas Stevia Sweet), da jeg godt kunne bruge nogle færre kalorier! Det skulle søde flere gange mere end sukker, men jeg skal bruge virkelig meget, før det søder – og så synes jeg oven i købet, at det smager bittert. Findes der bedre udgaver af Stevia, eller er Stevia så bittert og dårligt sødende (trods de mange reklamer om det modsatte!)?

Med venlige hilsner og tak for svaret

Bente

 


 

Tak for spørgsmålet! Stevia søder meget, men som du skriver, har det en mindre god eftersmag. Derfor synes jeg, at stevias anvendelighed afhænger meget af, hvad man skal bruge det til. Jeg synes, det fungerer rigtig godt i krydrede brød og kager samt til at søde f.eks. te, iste og kakao med.

Du kan prøve blandingsprodukter med stevia, da de giver mindre bitter eftersmag, men vær stadig opmærksom på doseringen. SteviaSød fra Natur-Drogeriet er en blanding mellem stevia og sukrin (erythritol). Der findes også Stevia sukker fra Original Chia, hvor stevia er blandet med rørsukker. Der er ingen kalorier i SteviaSød, hvorimod der er 390 kcal i Stevia Sukker.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*