Er talkum i øjenskygge farligt?

Jeg plejer altid at undersøge alle ingredienser grundigt i mine kosmetikprodukter. Og forleden havde jeg læst, at talkum faktisk er meget skadeligt og carcinogent (kræftfremkaldende, red.).

Er det sandt?

Og i så fald, hvorfor bruger man det i visse økologiske øjenskygger?

Mvh

Viktoria

 


 

Mange tak for det spørgsmål, som jeg netop selv undrede mig meget over på et tidspunkt og derfor stillede, da jeg var på kursus hos Dr. Hauschka i Sydtyskland. Jeg har meget stor tillid til folkene bag Dr. Hauschka i det hele taget , hvilket virkelig ikke blev mindre af at være dernede – they Walk the Talk. Som eksempel måtte vi ikke have mobiltelefoner tændt i nærheden af planterne, så de ikke var i tæt bestråling. De tænker virkelig i natur, miljø, helheder og dyrker biodynamisk.

Talkum er i sig selv et mineral, men problemet er, at det kan indeholde asbest, som ikke mindst er skadeligt igennem luftvejene.

De fleste bruger i dag rispulver i stedet, men f.eks. bruger Dr. Hauschka helt rent og asbestfrit talkum coatet (overtrukket) med hyaluronsyre, som er fugtbevarende, og som forhindrer talkummet i at lukke porerne. Det giver især pudder, blush og øjenskygger et smukt finish.

Så hvis talkum er i øko-mærker, ville jeg ikke være bekymret, men mange har valgt alternativer, fordi det netop har fået et blakket ry.

Bedste hilsner

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*