Er vodka bedre end atamon ved syltning?

Ang. syltning: Jeg var på Google for at finde nogle gode opskrifter på agurker, asier, rødbeder og sådan noget. Jeg fandt en artikel, hvor damen skrev at man ikke skulle bruge atamon, da det kunne give både astma, lungeproblemer m.v. Man skulle i stedet skylle glassene i vodka.

Jeg så også en kok i morgen-tv, der også anbefalede at skylle glas i vodka. Han sagde dog ikke hvorfor. Er det rigtigt, at atamon kan give visse sygdomme eller symptomer på disse? Og hvis ja, hvorfor?

Kirsten

 


 

Atamon indeholder natriumbenzoat, som er et konserveringsmiddel, der er tilladt at bruge til konserveringen af fødevarer, og det er nok et af de mest anvendte.

Vi kan være overfølsomme over for konserveringsmidler herunder natriumbenzoat, hvilket kan give forskellige reaktioner f.eks. nældefeber.

Vi finder den type af konserveringsmiddel i mange færdiglavede fødevarer som: Grøntsager i lage, marmelade, slik, rejer, marinerede sild, læskedrikke og meget andet.

Mange af os indtager derfor en del konserveringsmidler herunder natriumbenzoat. Det kan have uheldig indvirkning på vores tarmflora (mikrobiota) uagtet, om man er overfølsom over for konserveringsmidler eller ej.

Når der kan bruges et alternativ som vodka, er det en god mulighed for at begrænse indtaget af konserveringsmidler. Vodka er en dyrere løsning end atamon, men du behøver ikke bruge en stor mængde vodka for at skylle glassene. Desuden kan vodkaen genbruges fra glas til glas.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*