Liv

Et rent hjem er mit kærlighedssprog

Ordet rengøringsvandvid har en positiv klang, hvis du spørger TV2-vært Lene Beier. Selvom hjemmet skal være helt rent for at give hovedet ro, kommer farverige etiketter og festlige navne ikke ind i husholdningen. For hun elsker naturen, og det betyder, at den skal passes på. Snart rykker Lene og familien til den vilde natur i Østrig, hvor de skal være hotelejere.

Foto: Rune ØE/Ritzau Scanpix, Privat
10. oktober 2023

På et revisionskontor i Skive gik 11-årige Lene Beier rundt med gulvmoppe og klude og holdt støv og kaffepletter væk. Hun var ikke gammel nok til jobbet, så hendes mor søgte rengøringstjansen for hende og sørgede for, at hun fik pengene, så der var råd til at købe BALL t-shirts og Levi’s bukser.

To år senere blev forældrene skilt, og Lenes mor stod nu alene med tre piger og et fuldtidsarbejde. For at hjælpe til sørgede Lene for, at der var rent, når moren kom hjem fra job. Siden har hun taget det med i livet som sit kærlighedssprog.

“Hvis jeg kommer hjem, og Anders, min mand, har gjort rent, bliver jeg enormt glad. Jeg bruger det også som en gave til mig selv og har lært mine to sønner gode hygiejnevaner. Rent sengetøj og rene tænder kommer du langt med. Det, tror jeg, deres kommende kærester bliver glade for, siger Lene og smiler.”

Læs også: Mand – tal om din krop!

Lenes bedste bæredygtige rengøringsråd

Hold rent i stedet for at gøre rent. Snupper du skidtet i opløbet, behøver du ikke skrap kemi. Almindeligt opvaskemiddel kan klare det meste

  • Tænk i redskaber frem for kemi
    Gamle tandbørster, vaskbare mikrofiberklude og knofedt kommer du langt med
  • Husmoderråd fjerner kalk
    2 dl opvaskemiddel med lav PH, ¼ dl eddikesyre og 2 spsk citronsyre kan bruges til at fjerne kalk på badeværelset. Husk handsker og udluftning undervejs.
  • Citron rengør mikrobølgeovnen
    Læg en halv citron og saften derfra i en skål, og tænd for fuld kraft i 2-3 minutter. Herefter kan snavset tørres af med en fugtig klud.

Det glade vandvid
Ordet rengøringsvandvid kan have en negativ klang. Men det har det ikke for Lene. Hun kan ikke slappe af, hvis der roder og sviner, og hun er allergisk over for beskidte køleskabe og surt sengetøj. Hun erkender, at det nok hænger sammen med et stort behov for kontrol.

Et rent hjem er mit kærlighedssprog - Lene Beier sidder ved vandet på broen og kigger ud

Jeg er ikke så vild med alt, der har farverige etiketter og festlige navne. Klassisk opvaskemiddel og eddike kan du komme langt med.

Jeg kan godt lide at gøre rent på forhånd, for ellers kan jeg ikke tænke på andet. Jeg hygger mig, når der er rent, og så får jeg lyst til at hente blomster ind og gøre det ekstra rart at være i hjemmet.

Rene rammer giver mig ro

Mit arbejde kræver meget mentalt, og jeg bruger meget energi, når jeg er ude. Så det at holde rene rammer derhjemme gør, at jeg kan skabe ro, siger hun.

Rengøringsvandviddet bruger Lene konstruktivt i programmet ”Vi drukner i rod”, der sendes på TV2 og TV2Play. Sammen med sine medværter, dymo-dronningen Marianne og DIY-Dennis, besøger hun danskere, hvor rodet er vokset dem over hovedet.

Om Lene Beier

  • Opvokset i Skive.
  • 46 år.
  • Hun fik sit gennembrud på TV2 Fri i 2014, hvor hun var vært på Frihuset sammen med blandt andet Cecilie Hother. Hun er især kendt som vært på Landmand søger kærlighed, men har været vært på en lang række program et; heriblandt Vi drukner i rod og Sommerhusdrømme.
  • Privat bor hun i Dragør med sin mand Anders og deres børn Arthur på 15 år og Otto på 12 år.
  • Familien har sat deres hus til salg og planlægger at flytte til Østrig til sommeren 2024 for at udleve deres drøm som hotelejere.

” Det er enormt tilfredsstillende, fordi jeg rent faktisk hjælper nogen, og de bliver så glade og taknemmelige. Vi skaber ro i deres kaos, så de genvinder kontrol og overblik over deres liv, forklarer Lene.”


Ingen skrap kemi

Man skulle tro, at Lene har skabene fulde af rengøringsartikler, men det er ikke tilfældet. Hun bruger i stedet få men gode midler, som rimer på
de gamle husmoderråd. Der er ingen grund til at hælde skrap kemi i kloarken, når du ikke behøver,
eller at skade dine hænder og lunger. Jeg bruger heller ikke skyllemiddel, når jeg vasker tøj, og tørrer det udenfor, så snart jeg kan. Jeg elsker naturen og mener, at vi er nødt til at passe på vores klode, siger Lene.

Hun undgår også at bruge for meget vand, tager korte bade og fylder vaskemaskine og opvaske-maskine helt op. Sorterer affald og spiser mindre kød. Og for at kunne leve op til de mange tøjskift på tv-produktionerne lejer hun tøjet og afleverer det retur igen bagefter.
– Der er også mange ting, jeg ikke gør. Sådan er det jo. Men jeg prøver der, hvor jeg kan, fortæller Lene Beier.

Beiers hotel

TV2-værten er vant til at rejse rundt i Danmark med sit arbejde. Men snart skal hun og familien rejse endnu længere væk for at starte et helt nyt og spændende kapitel. De har sat deres gennem-renoverede villa i Dragør til salg for at skifte første parket til Øresund ud med et hotel i de østrigske bjerge. Men hoteldrømmen startede et helt andet sted. Nemlig på en sushirestaurant i Gothersgade i København i 2002, hvor Lene og Anders begge arbejdede. Lene var 25, Anders var 21. De vidste, at de ville arbejde sammen igen, og at drive et hotel
virkede som den perfekte mulighed.

– Jeg elsker at arbejde sammen med Anders. I stedet for at tage energi med ud, vil vi gerne tage energi med hjem. Vi kan godt lide at have gæster, at holde arrangementer og at skabe projekter.

Jeg aner ikke, hvor jeg er om et år. Det er grineren at tænke på,
og jeg får et sug i maven af det.

Lene Beier - på ferie i Østrig med familien på jagt efter familiens drømme hotel
Lene Beier elsker både vinterens skisæson og sommerens mange muligheder for outdoor udfoldelser – som f.eks. at bade i de kolde søer
og vandløb.

Giver ikke op
Hvis alt går som planlagt, flytter familien til Østrig til sommer 2024. De har netop brugt sommerferien i år på at støvsuge markedet for muligheder. Anders er ejendomsmægler og står for både salgs- og købsprocessen, mens Lene nærmere er indretningsarkitekten.

Hun drømmer om, at familiens hotel bliver familiært og hyggeligt. Et sted, der føles som et hjem, hvor det er naturligt at sætte sig i baren og snakke. Der skal være styr på alt ned til de mindste detaljer, hun har tænkt sig at nusse om det hele, og stilen skal være nordisk. God mad, god vin. Med isbade i baghaven og naturen i centrum.

– Jeg forstår godt folk, der ikke får gjort deres drømme til virkelighed. Det er hårdt, og der opstår hele tiden grunde til at fortryde. Det er nemt at stoppe. Men jeg tror, det hjælper os, at det er noget, vi har besluttet som familie. Så kan vi trække hinanden op og hjælpes ad med at holde fokus, siger hun.


Forrige artikelFind dit niveau

Næste artikelFind alternativ til banan i smoothien