Vi ved, at vi skal spise seks om dagen. Her er 8 måder, hvorpå du kan maksimere dit indtag af de gode næringsstoffer fra frugten og grønsagerne.
1. Hold bananer, meloner og tomater ude af køleskabet. De aktive enzymer virker bedst, hvis disse frugter er opbevaret i stuetemperatur. Vandmeloner, fx, har dobbelt så mange betakarotin, og beholder 20 % flere cancerhæmmende lycopener hvis de er opbevarede ved stuetemperatur. 2. Se frem imod at spise. Forventningens glæde er med til, at kroppen optager flere næringsstoffer, viser et svensk studie. 3. Brug urter. To skeer rosmarin indeholder samme mængde antioxidanter som 0.8 kg. broccoli. Og chili indeholder 300 gange mere C-vitamin end appelsiner. 4. Sundt fedt sammen med salatStudier har også vist, at personer, der spiser sundt fedt fra avocadoer sammen med fx spinat, optager fem gange flere luteiner samt 15 gange mere betakarotin, end de, der ikke spiser avocado sammen med andre grønsager. 5. Salatblade må ikke skæresSkærer du salatbladene i stykker, går du glip af op til 94 % af de cancerhæmmende flavonider, der findes i salater. 6. Spis økologiskØkologiske tomater har flere C-vitaminer, og både tomater og blåbær har flere antioxidanter på denne måde. 7. Behold skinnet påSkinnet på æbler og pærer kan indeholde 25 % af de samlede næringsstoffer og antioxidanter i frugten. Køb økologisk, eller vask frugten i vand med lidt eddike, for at rense den. 8. Opvarm grønsagerneDet er en myte, at grønsager er bedre rå. Faktisk kan man få mere betakarotin fra dampede gulerødder end de rå. Og jern fra opvarmet spinat er lettest for kroppen at håndtere. Kilde: The Mirror