Nyheder

Få tid til træning i december

8. december 2009

Undskyldningerne står i kø i årets travleste måned – og motionen er ofte det, der bliver ofret først. Få gode råd til at få bevæget dig.

Vi ved det jo godt: Motionen gør os gladere og giver os større velvære. Ikke mindst, når vi måske har fået lidt for meget god mad. Så vi har fundet et par gode råd til at smugle bevægelsen ind i en travl måned.
Se sådan på det: Hvert døgn består af 1440 minutter – og du skal bare bevilge 30 af dem til at få rørt dig.

1. Læg motionen ind i transporten.

Gå eller cykel til arbejde, hvis der er for langt, så stå af et stoppested før med bussen eller parker et stykke væk. Tænk også over, om det er nødvendigt at tage bilen til købmanden, tag trappen i stedet for elevatoren eller gå mellem butikkerne, når du juleshopper – og tag gerne poserne med.

2. Bevæg dig, når du er social.

I stedet for at sidde indenfor over kaffe og sødt, så gå en tur med familien og vennerne, mens I snakker. Også hvis du taler i telefon – de fleste har en mobiltelefon alligevel. Leg med børnene, tag en dans på stuegulvet eller en hurtig omgang bold udenfor.

3. Bevæg dig så meget du kan på jobbet.

Tag f.eks. en frisk travetur i frokostpausen, print ud i den anden ende af huset og gå hen til dine kolleger i stedet for at ringe eller maile.

4. Planlæg din tid.

Få samlet julegaveindkøb og andre aktiviteter, så du frigør tid, du i stedet kan bruge på at få trænet. Hver gang du har travlt med alt det, du skal nå, er træningen det, der bliver ofret.

5. Lav styrketræning hjemme i stuen.

Du kan finde god inspiration fra video, computer eller bøger, hvor alt, hvad du behøver, er et par halvliters flasker med vand som træningsudstyr. Træningen kan let lægges ind mellem andre huslige gøremål.

6. Motiver dig selv.

Ja, selvfølgelig overlever du en måned uden træning. Men tænk på alt det positive motionen giver dig: Mere overskud og bedre humør – så du i sidste ende, kommer bedre gennem julepostyret.

7. Spred motion omkring dig.

Hvorfor ikke give julegaver fulde af motion, lav f.eks. et klippekort med svømmehalsture, joggingture, golftræning, squash, bowling eller hvad du nu vil invitere dine kære med på.
Husk, at hvis du planlægger at spise mere, end du plejer, så skal der ekstra aktivitet til, hvis du ikke skal tage på. Benyt evt. juledagene til at gå ture eller løbe – ellers bliver januar bare ekstra hård.
(oprettet den 9. december 2009)

Forrige artikelSund mad skal gøre vejene sikrere

Næste artikelDe største madfælder