Mad
Sponsoreret

Få den direkte kilde til Omega 3-fedtsyrer gennem marine-alger

Ny forskning har fundet den direkte kilde til Omega 3-fedtsyrer i mikroalger. Ved at udnytte denne sunde mikroalge undgår man helt ophobningen af miljøgifte gennem fødekæden, og samtidigt kan marine-alger dyrkes bæredygtigt i produktionsanlæg – helt uden at tømme havene.

Foto: Adobe Stock
12. marts 2018

Ny forskning har fundet den direkte kilde til Omega 3-fedtsyrer i mikroalger. Ved at udnytte denne sunde mikroalge undgår man helt ophobningen af miljøgifte gennem fødekæden, og samtidigt kan marine-alger dyrkes bæredygtigt i produktionsanlæg – helt uden at tømme havene.

De fleste tror, at fisk og krill selv producerer omega 3. Det er dog ikke tilfældet – de får nemlig deres omega 3-fedtsyrer fra mikroalgerne. Mikroalgerne er allernederst i fødekæden og er således den oprindelige kilde til omega 3-fedtsyrer.

Fiskeolie er i sagens natur udvundet af fisk, men processen, hvormed man fremstiller fiskeoile, er meget lang og vanskelig. Dette skyldes bl.a., at mange miljøgifte fra havet ophober sig i fiskene hele vejen op gennem fødekæden.

Men nu er det altså muligt at dyrke mikroalger i kontrollerede anlæg, så man får et bæredygtigt alternativ til de vigtige fedtsyrer og helt undgår miljøgifte.

Den direkte kilde til Omega 3

Med det nye produkt Vegetabilsk Omega-3 fremstillet af marine-alger kan du nu spise den direkte kilde til omega 3-fedtsyrer og samtidigt undgå ophobningen af miljøgifte gennem fødekæden.

Algerne i Vegetabilsk Omega-3 er samtidigt bæredygtige, idet de dyrkes i kontrollerede FDA-godkendte produktionsanlæg. Man kan således dyrke alle de marine-alger, der er brug for uden at tømme verdenshavene.

Desuden er der ingen risiko for bismag med Vegetabilsk Omega-3, da kapslen ikke indeholder fisk, og vegetarer og veganere kan med det nye produkt nu også få adgang til de vigtige omega-3 fedtsyrer.

DHA er vigtig for din hjerne

Men hvorfor er Omega 3-fedtsyrer så livsnødvendige for kroppen? Det er de specielt, fordi de indeholder Docosahexaensyre (DHA) og Eicosapentaensyre (EPA), som kroppen i høj grad har brug for.

Omega 3-fedtsyrerne DHA og EPA er indbygget i den cellemembran, som omgiver alle kropscellerne. Efter behov bliver de omdannet til eikosanoider, som er en stor gruppe af hormonlignende signalstoffer

Da omega 3-fedtsyren DHA udgør mellem 20-30 pct. af hjernens fedtstoffer, er tilførslen af DHA især vigtig for både hjernens opbygning og funktion. Uden DHA og EPA i cellemembranerne ville signalstoffer som f.eks. Nor-Adrenalin, Dopamin, Acetylkolin og Serotonin have svært ved at passere. Disse signalstoffer er bl.a. med til at bestemme humør og personlighed.

Godt for hjerte, øjne og graviditet

Adskillige forsøg viser, at der også er en sammenhæng mellem indtagelse af Omega-3 fedtsyrer og et sundt hjerte. DHA er nemlig utroligt vigtigt for et sundt kredsløb, eftersom det forbedrer vævenes og karrenes funktion.

I øjets nethinde findes høje koncentrationer af DHA, særligt i fotoreceptorerne. Stoffet har stor betydning for de signalstier, der omdanner lyssignaler til nerveaktivitet, og DHA er således nødvendigt for et optimalt syn i alle aldre.

DHA-tilførslen har også stor betydning både før, under og efter graviditeten for fosterets/barnets udvikling af hjernen, øjnene, centralnervesystemet samt den kognitive udvikling. Under graviditeten sker en DHA-overførsel fra moderen til fosteret, og efter fødslen sker denne overførsel via brystmælken ved amning. Derfor er det vigtigt, at mødre både før, under og efter graviditeten får tilført tilstrækkeligt med DHA i form af omega-3.

Forrige artikelMorgengrød: Boghvede- og hirsegrød med sødkartoffel og pekan-topping

Næste artikelAnna Bogdanova: Opnå store kropsforvandlinger med en lille indsats

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.