Krop

Ioniseret vand: Få din egen livgivende kilde

Foto: Adobe Stock
19. februar 2018

Vi ved godt, at vi skal have nok vand – men er vand bare vand? Ikke hvis man skal tro flere videnskabelige undersøgelser, der viser, at ioniseret, basisk vand med antioxidanter giver flere sundhedsmæssige gevinster.

På samme vis som en tomat mister liv og spændstighed efter at have ligget frit på køkkenbordet i et par dage, bliver postevand også energiforladt, når det ligger stille i vandrøret.

Denne ændring i vandkvaliteten påvirker – sammen med alle pesticider, kalk og andre fremmedlegemer – vandets struktur og pH-værdi. Eftersom, vi ikke er skabt til at drikke stillestående vand fra hanen, men det, der løber frit og energisk i naturen, kan det så tænkes, at vandets kvalitet påvirker kroppens sundhed?

Vand som nøglen til et langt liv

Netop vandet har vist sig som den altafgørende faktor for et af de længstlevende folkefærd på Jorden, Hunza-folket. Allerede i 1870, da briterne først opdagede Hunzadalen, kunne de berette om flere indbyggere, der var langt over 100 år, og havde en bemærkelsesværdig sundhed.

Det var vilde beretninger som disse, der fik forskere som Dr. Henry Coanda til at starte en undersøgelse af Hunzafolket og deres levevis. Alt blev gransket, men uden afgørende resultater – indtil man kom til vandet.

Hunzafolkets eneste kilde til drikkevand er den brusende Hunzaflod, der udspringer langt oppe i de pakistanske bjerge. På sin vej ned til dalen rystes de bittesmå vandmolekyler så meget, at nogle af dem spaltes – og det er her, at antioxidanten H2 opstår. Men det er ikke alt. Vandet opsamler nemlig også mineraler i massevis, som blandt andet gør det mere basisk.

Vand er ikke ”bare” vand

Nu er det jo de færreste, der har adgang til rent, energifyldt kildevand, som Hunza-folket har, og de fleste kilder og vandløb i Danmark er så urene, at vandet herfra ikke kan drikkes. Så hvad gør man, når ”back to basics” ikke er muligt i den bogstaveligste forstand?

Det har den danske virksomhed Chanson fundet svaret på, med deres ioniseringsmaskiner. Ikke nok med at dit postevand renses i et kulfilter i maskinen, så hæves vandets pH-værdi også, mens ioniseringsprocessen danner antioxidanter i massevis – ligesom i vandet i Hunzafloden. Du får altså din egen, livgivende kilde leveret direkte til din vandhane.

At lave ioniseret vand er videnskabeligt funderet, og elektrolyse-processen er præcis den samme, som foregår i kemilokalet. Når vandet ioniseres i elektrolyseprocessen i ioniseringsmaskinen, rystes de små vandmolekyler på samme måde som i den brusende flod, og postevandet bliver nu fyldt med samme gode antioxidanter.

Det er også her, vandet opnår dets unikke struktur, som gør det lettere at drikke og nemmere at optage for kroppen og cellerne. Ligeledes spaltes det i en basisk og en sur del – det basiske vand drikkes og det sure bruges blandt andet på huden.

Den optimale antioxidant

I jagten på en sund livsstil og et godt jernhelbred, forudsættes som det første en sund kost bestående af en masse grøntsager fyldt med antioxidanter.

Det kan dog være en udfordring at få spist nok spinat, så derfor gør Chanson det langt nemmere for dig at få optaget de nødvendige antioxidanter – blot ved at du supplere den sunde og basedannende kost med ioniseret, basisk vand, som også er rig på antioxidanter.

Og det er ikke bare en hvilken som helst antioxidant H2 er rig på – men en selektiv én af slagsen. H2 går nemlig direkte efter de skadelige frie radikaler og lader de gavnlige være, hvilket er ret så unikt og nyttigt, tyder al forskning på.

Antioxidanten er meget lille og neutral – meget mindre end eksempelvis C-vitamin. Det gør, at den lettere kan komme ind i cellerne og hjælpe med til at genopbygge og udskille frie radikaler – som blandt andet er skyld i inflammation, og inflammation er roden til ubalance og sygdom.

Læs mere om forskning på  www.molecularhydrogenfoundation.com .

”Sundt vand” blev en øjenåbner

Journalisten Jan Kronvold var i starten utrolig negativ og skeptisk for ioniseret vand, da han skulle skrive en artikel om det, han kaldte ”noget hokuspokusværk” – men skepsissen blev erstattet med positivitet, da effekterne begyndte at vise sig.

Jans kone, Karin, begyndte at mærke de første virkninger ved det ioniserede vand på hendes slidgigt – pludselig var smerterene væk. Jan blev også mere og mere overbevist om vandets værd, da hans forhøjede blodtryk og kolesteroltal faldt, der begyndte af gro hår på issen igen og hans hudproblemer forsvandt – derudover viste vægten fire kilo mindre – alt sammen efter Jans eneste livsstilsændring; at drikke tre liter af det ioniserede vand om dagen.

– Ja, jeg synes, det er mærkeligt, men der er jo nok noget om det. Det er også som om, at man bliver glad i kroppen og får lidt mere energi, siger Jan Kronvold.

 

Forrige artikelSunde snacks – til den lille sult, mod sukkertrang og på farten

Næste artikelKemifri hudpleje til alle