Nyheder
Sponsoreret

Få din næring direkte fra naturen

Foto: Adobe Stock
3. september 2019

Der er mange fordele ved at få sine næringsstoffer direkte fra kilden. En af dem er, at de optages bedre i kroppen, fordi den kan genkende de byggesten, den får ind. Desværre har vores kost gennem årene lidt et næringstab, men det betyder ikke, at den naturlige næring er en saga blot.

Med en sund og varieret kost burde kroppen kunne få dækket sine behov – for vitaminer, mineraler og gode fedtsyrer. Men sandheden er, at mange af de frugter og grøntsager, der bliver dyrket i dag, indeholder mindre næring end tidligere. Det skyldes blandt andet den intensive dyrkning. Derfor får vi altså ikke så mange af de byggesten, som kroppen har brug for, når vi spiser broccoli eller gulerødder i dag, som man gjorde førhen.

For at kompensere for det tab, kan man tage tilskud. Det er der mange, der gør, og salget af kosttilskud boomer – ikke så underligt – i den vestlige verden. Men der er forskel på kvaliteten af de tilskud, der er på markedet.

I 1980 grundlagde to idealister Natures own®, som i dag er et veletableret brand særligt i Storbritannien. Det særlige ved deres produkter er, at de arbejder med processer, som udvikler vitaminer og mineraler, der er så tæt på dem, kroppen kender fra kosten, som muligt.

Naturlige processer skaber næring

Processerne hedder Food State™ og Whole food™. Food State-produkter indeholder næringsstoffer, hvor vitaminer og mineraler udvikles til madkoncentrater på en måde, der efterligner naturens processer.

Næringsstofferne i Whole food-tilskud er afledt af naturlige plantekilder som almafrugt og broccoli, som har bio-akkumulerende egenskaber, der betyder, at man kan sikre høje næringsniveauer i tilskuddene. Andre grøntsager som kål, bliver dyrket i hydrokulturer med mineralrigt vand, som optages i planterødderne.

Udviklingen af den næring, der ender i Natures own®-tilskud, sikrer en høj optagelse og udnyttelse.

Sundhed eller falsk sikkerhed?

For mange mennesker er tilskud nødvendige, hvis ikke kroppen skal komme i underskud på næring. Både grundet næringstabet og mange menneskers let ensidige diæt i en stresset hverdag. Og der findes et hav af olier, vingummier, pulvere og piller derude, som alle lover at træde til, hvor kosten fejler.

Men der er god grund til at tænke sig om, når man tager noget ned fra hylderne. For hvad godt gør det, at tage ekstra D-vitamin, kalk eller omega-3, hvis det meste af det ikke ender, hvor der er brug for det, eller hvis meget går tabt i omdannelsesprocesser, fordi kroppen ikke kan optage vitaminet i den form, det er kommet i? Det kan ende med en falsk tryghed.

Så et godt råd er altså at finde produkter, der går så tæt på kilden – naturen – som muligt, hvis man vil være sikker på at gøre noget godt for sig selv.

Et bud på den slags produkter kunne være Natures own®, som kan købes hos Helsam via nettet eller i helsekostbutikkerne.

Forrige artikelLev for det halve – og få et helstøbt familieliv i balance

Næste artikelKrydderier på museum

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.