Nyheder

Færre sprøjtemidler på fortove

31. marts 2007

Vi skal have færre pesticider i vores grundvand. Kommuner skærer ned på sprøjtegifte til fortove og boldbaner, men landbruget er stadig langt den største forbruger af pesticider.

En ny aftale mellem Kommunernes Landsforening, Danske Regioner og Miljøministeriet skal gøre brugen af sprøjtemidler på offentlige arealer som boldbaner og fortove endnu mindre.Siden 1998, da den første aftale om at skære ned på pesticidforbruget blev indgået, er det ellers faldet med mere end 80 procent. Men det skal endnu længere ned:Det offentlige skal gå forrest- Det er vigtigt, at det offentlige går foran og viser landbruget, at det er muligt at kontrollere forbruget af pesticider. Det her handler om at sikre danskernes adgang til fortsat rent grundvand og undgå pesticider i nærmiljøet, forklarer miljøminister Connie Hedegaard. Miljøstyrelsen laver en konsulentordning, der skal hjælpe kommuner, regioner og statslige institutioner på rette vej.

Samlet set udgør det offentliges forbrug af pesticider dog en meget lille del – under en promille – af, hvad landbruget hælder ud over afgrøderne i Danmark.

Forrige artikelDanskere vilde med rå fisk

Næste artikelLivmoderhalskræft kan undgåes