Kan man stikke i hævet knæ?

Jeg har et gennemtjekket knæ, det fejler ikke noget synligt. Er blevet kikkert undersøgt, og alt så fint ud.

Men efter en forstuvning af knæet er det stadig hævet og væskefyldt(?).

Min fysioterapeut foreslog i dag, at jeg skal finde en akupunktør, men jeg er da meget i tvivl: Er det forsvarligt at stikke ind i så hævet et led?

Mvh

Rasmus 

Det er et godt spørgsmål, og jeg forstår godt din bekymring.

Hvis du finder en behandler, der udelukkende bruger klassisk akupunktur, vil vedkommende enten stikke rundt om knæet eller vælge distale punkter. Distale punkter er punkter i den anden ende af de meridianer, der er rundt om knæet, og de er ofte mere effektive end dem, der findes lokalt. Om der vælges den ene eller anden slags punkter vil være alt efter, hvad akupunktøren ser, er bedst. Der skal dog en meget stor hævelse til, før det er uforsvarligt at stikke lokalt.

Endelig kan du vælge en behandler, der er uddannet i at bruge Dr. Tans metode, for så stikker man slet ikke i knæet.

Din akupunktør vil afdække, hvilke meridianer, der er involveret, og afbalancere disse med helt andre meridianer. Men det kræver, at du finder en, der er uddannet i denne metode. Du kan forhøre dig frem, eller skrive til mig igen og fortælle, hvor i landet du bor.

Bedste hilsner

Catrine Marcussen

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*