Skal hørfrø males?

Jeg har læst, at den eneste måde, man kan få gavn af omega 3-fedtsyrerne i hørfrøene, er at male dem i en kaffemølle. Kunne det ikke være muligt også at lægge dem i blød i vandet om aftenen og spise dem om morgenen? Vil skallen ikke blive opløst af mavesafterne? Jeg prøver at gøre noget ved denne balance mellem omega 3 og 6. Hvor omega 6 tager alt for meget plads i min kost pga. alle de produkter med solsikkeolie (rismælk, sojacuisine, mayonnaise mm.).
Tak for din hjælp.

Med venlig hilsen

Hélène

 


Du har ret i, at hørfrøene skal knuses, for at du kan få gavn af olierne. Skallen er hård, og mig bekendt er det ikke nok at sætte hørfrøene i blød for at få gavn af fedtsyrerne, men du får mange fibre fra de hele frø. Desuden danner hørfrøene slim/skum, når de sættes i blød, og blandingen kan være fin at spise ved træg fordøjelse.

 

Hvis du synes, det er for besværligt at knuse hørfrøene, kan du i stedet bruge en god, koldpresset og økologisk hørfrøolie til at røre op i yoghurt, komme i smoothies, til kold salatdressing og komme oven på grød, når grøden er kogt. Knuste hørfrø og hørfrøolie består af sarte fedtsyrer og skal derfor bruges kold.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*