Vegansk │Madpakkevenlig
16 falafler
2 dl bulgur
¼ rødkål eller spidskål
2 gulerødder
16 cherrytomater
100 g feldsalat
kerner fra 1 granatæble
4 spsk græskarkerner
3 spsk lys tahin
1 tsk stødt spidskommen
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg
ca. 4-5 spsk vand
salt
Man kan let komme til at stå og bøvle med at få de små kerner ud af skallen på et granatæble og ende med et køkken fyldt med røde pletter. Mit bedste trick er at halvere granatæblet og komme det i en stor skål med vand. Bræk alle kernerne ud under vandet og sigt dem bagefter – det er nemt, og på den måde undgår du, at det sviner.
Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.
Snit kålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Skræl gulerødderne og lav lange strimler af dem med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand, indtil salaten skal samles, så de holder sig sprøde. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.
Pisk tahin, spidskommen, citronsaft, revet hvidløg, vand og salt sammen til en dressing og smag den til. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand, indtil den har den ønskede konsistens.
Fordel bulgur, snittet kål, gulerodsstrimler, tomater, feldsalat, granatæblekerner og falafler i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.
Fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.
Forrige artikelFish’n’ chips med ærtemos – helt uden fisk
Næste artikelHåndeksem hos børn på grund af hyppig håndvask