Opskrifter

Falafelbowl med bulgur & krydret tahindressing

Foto: Politikens forlag
3. september 2020

Falafler er som regel ikke noget kønt syn, men ligesom ved andre bowls er denne falafelbowl noget der får munden til at løbe i vand.

Vegansk │Madpakkevenlig

Det skal du bruge

16 falafler

2 dl bulgur

¼ rødkål eller spidskål

2 gulerødder

16 cherrytomater

100 g feldsalat

kerner fra 1 granatæble

4 spsk græskarkerner

Dressing:

3 spsk lys tahin

1 tsk stødt spidskommen

saft fra 1 citron

1 fed hvidløg

ca. 4-5 spsk vand

salt

Sådan gør du

Man kan let komme til at stå og bøvle med at få de små kerner ud af skallen på et granatæble og ende med et køkken fyldt med røde pletter. Mit bedste trick er at halvere granatæblet og komme det i en stor skål med vand. Bræk alle kernerne ud under vandet og sigt dem bagefter – det er nemt, og på den måde undgår du, at det sviner.

Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.

Snit kålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Skræl gulerødderne og lav lange strimler af dem med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand, indtil salaten skal samles, så de holder sig sprøde. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.

Pisk tahin, spidskommen, citronsaft, revet hvidløg, vand og salt sammen til en dressing og smag den til. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand, indtil den har den ønskede konsistens.

Fordel bulgur, snittet kål, gulerodsstrimler, tomater, feldsalat, granatæblekerner og falafler i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.

Fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.

Forrige artikelFish’n’ chips med ærtemos – helt uden fisk

Næste artikelHåndeksem hos børn på grund af hyppig håndvask

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.