Falafelbowl med bulgur & krydret tahindressing

Af: Ditte Ingemann

Foto: Politikens forlag

Falafler er som regel ikke noget kønt syn, men ligesom ved andre bowls er denne falafelbowl noget der får munden til at løbe i vand.

Vegansk │Madpakkevenlig

Det skal du bruge

16 falafler

2 dl bulgur

¼ rødkål eller spidskål

2 gulerødder

16 cherrytomater

100 g feldsalat

kerner fra 1 granatæble

4 spsk græskarkerner

Dressing:

3 spsk lys tahin

1 tsk stødt spidskommen

saft fra 1 citron

1 fed hvidløg

ca. 4-5 spsk vand

salt

Sådan gør du

Man kan let komme til at stå og bøvle med at få de små kerner ud af skallen på et granatæble og ende med et køkken fyldt med røde pletter. Mit bedste trick er at halvere granatæblet og komme det i en stor skål med vand. Bræk alle kernerne ud under vandet og sigt dem bagefter – det er nemt, og på den måde undgår du, at det sviner.

Kog bulguren efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af, inden salaten samles.

Snit kålen fint – enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Skræl gulerødderne og lav lange strimler af dem med en kartoffelskræller – kom strimlerne i koldt vand, indtil salaten skal samles, så de holder sig sprøde. Halvér tomaterne og skyl feldsalaten grundigt.

Pisk tahin, spidskommen, citronsaft, revet hvidløg, vand og salt sammen til en dressing og smag den til. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere vand, indtil den har den ønskede konsistens.

Fordel bulgur, snittet kål, gulerodsstrimler, tomater, feldsalat, granatæblekerner og falafler i 4 skåle og top med dressing og græskarkerner.

Fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*