Nyheder

Farlige stoffer i grydeskeen

3. maj 2007

Sorte nylon-køkkenredskaber af mærket Brabantia udskiller giftige stoffer primære aromatiske aminer (PAA) til mad. Det er hollandske myndigheder, som nu slår alarm.

Køkkenredskaber kan afgive giftige stoffer. De hollandske myndigheder har konstateret, at en type sorte nylon-køkkenredskaber af mærket Brabantia udskiller de giftige stoffer primære aromatiske aminer (PAA) til mad.

De hollandske myndigheder har derfor advaret myndighederne i andre lande, heriblandt Danmark, hvortil den hollandske virksomhed har videresolgt den pågældende type køkkenredskaber. Det er konstateret, at redskaberne – en sort plast suppeske og en tilsvarende hulske – som er produceret i Kina, er importeret og solgt i en lang række forretninger i Danmark siden begyndelsen af 2006.

PAA udgør ikke nogen umiddelbar sikkerhedsrisiko, men nogle typer PAA mistænkes for at være kræftfremkaldende. Hvis man har købt køkkenredskaber af den pågældende type (se liste over forhandlere og billeder af redskaberne her), bør man derfor kassere dem eller kontakte den forretning, hvor de er købt.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Forrige artikelButikskæde sætter frugt og grønt i front

Næste artikelKosttilskud trækkes tilbage