Opskriften er fra Anette Harbech Olesens blog madforlivet.com
100 g mandler
80 g gammeldags kærnet smør
2 dl vand
3 æg
3 spsk. Loppefrøskaller
Start med at blende mandlerne til de har konsistens som mel. Bland melet med loppefrøskaller. Kog smør og vand i en gryde og tilsæt melet. Tag gryden af varmen, og rør det godt sammen.
Lad dejen køle af i 15. min.
Tilsæt et æg af gangen, og rør det godt igennem.
Kom dejen i smurte forme (der kan bruges muffinforme), og bag dem i 20 min. ved 225 grader.
Lad dem køle helt af, før du tager dem ud af formene.
100 g smuttede mandler
8 friske dadler uden sten
100 g økologisk blødt smør
evt. vaniliepulver
Igen skal mandler blendes til mel og bagefter tilsættes dadler, som blendes sammen til en masse. Ælt massen sammen med den bløde smør.
Tag bollerne, skær dem halvt over og smør massen på med en kniv.
Bag bollerne igen i 10 min. ved 150 grader.
Til topping kan du enten smelte 70% chokolade i et vandbad og smøre på, når bollerne er afkølede.
Alternativt kan du lave en chokoladetopping.
35 g 70% chokolade
2 friske dadler uden sten
1 spsk. æblejuice uden sukker og ikke fra koncentrat
1 spsk. jomfrukokosolie
1 spsk. kakaosmør
2 tsk. økologisk gammeldags kærnet smør
Dadler og æblejuice blendes til en ensartet masse. Chokoladen smeltes i vandbad. Til den smeltede chokolade tilsættes dadelmassen, kokosolie og kakaosmør og smør. Rør det godt sammen over vandbad, til det er ensartet og blankt.
Er massen for tyk, kan du tilsætte ekstra kokosolie og smør.
Nu kan chokoladetoppingen smørres på og så er den glutenfri fastelavnsbolle klar.
God appetit!