Nyheder

Fede burgere hos McDonalds

24. april 2007

Der er stor forskel på, hvor meget fedt den samme menu i forskellige McDonaldsbutikker indeholder. Forbrugerne kan ikke regne med de næringsoplysninger, som burgerkæden skriver på sin hjemmeside.

Når du sætter tænderne i en saftig McDonalds-burger, er der måske mere saft i end godt er.Der er nemlig stor forskel på, hvor meget fedt den samme menu indeholder afhængig hvilket land man er i. Og forbrugerne kan ikke regne med de næringsoplysninger, som burgerkæden skriver på sin hjemmeside, skriver Morgenavisen Jyllands Posten.

Det fremgår af en undersøgelse, som professor Steen Stender fra Gentofte Hospital offentliggør tirsdag i tidsskriftet International Journal of Obesity.

McDonalds' hjemmeside stemmer ikkeDanske forskere har analyseret fastfood fra 35 lande. Og fedtindholdet i en stor portion McNuggets med pommes frites varierede fra 42 gram i Rusland til 70 gram i Hong Kong. samme menu i Danmark havde et fedtindhold på 58 gram.

På McDonalds' amerikanske hjemmeside står der, at en standardportion indeholder 54 gram fedt – men undersøgelsen fra Gentofte Hospital viser, at der er over 60 gram fedt i en omgang McNuggets fra USA.

– Det er utroligt, at fedtindholdet varierer så meget. Man forventer, at en McDonalds-menu er et standardiseret produkt. Men sådan er det langt fra, siger Steen Stender. Han har lavet undersøgelsen sammen med professor Jørgen Dyerberg og professor Arne Astrup.

Forbrugerne skal kunne stole på oplysningerneSærligt i en tid med fedmeepidemi skal man kunne regne med oplysningerne, forklarer Arne Astrup: – Det betyder, at folk, der forsøger at kontrollere deres fedtindtag og nøje afstemmer, hvad de spiser ud fra næringsoplysningerne, bliver snydt, siger han.

Hanna Løyche, der er kommunikationschef hos McDonalds i Danmark, forklarer, at udsvingene skyldes mange forskellige leverandører. Samtidig tvivler burgerkæden på undersøgelsens resultater.

Kilde: Jyllandsposten.

Forrige artikelNy forskning: forbud mod rygning virker

Næste artikelRekord i forbrug af lykkepiller