Nyheder

Fedme forkorter livet

7. september 2006

Danskere lever i gennemsnit længere – dette glæder dog ikke for overvægtige. Et stigende antal danskere dør af fedme eller dens følgesygdomme.

Danskere lever i gennemsnit længere – dette glæder dog ikke for overvægtige. Et stigende antal danskere dør af fedme eller dens følgesygdomme. Ifølge Dødsårsagsregistret viser tallene, at blodtryksforhøjelse og diabetes kræver stadig flere og flere dødsofre.

Årsag / Årstal

1995

2005

Blodtryk 344 personer 633 personer stigning på 92%
Diabetes 795 personer 1326 personer stigning på 67%

Formanden for Adipositasforening Claus Brandstrup- siger til radioavisen, at den markante stigning af dødsfald relateret til fedme er et udtryk for, at vi er i starten af en fedme-epidemi. Udviklingen ligger tæt op af USA og England. Vi har endnu ikke fundet svaret på, hvordan fedme og dens følgesygdomme skal bekæmpes. Erfaringer med vægttab viser, at langt de fleste tager de tabte kilo på igen inden for et par år.Danmark har en national handlingsplan, som er 3 år gammel. Der er både tale om forebyggelse og behandling. Tallene er dog ikke målbare endnu, så vi kan ikke se, om det hjælper tilstrækkeligt – Claus Bradstrup ser gerne, at der kommer mange flere tiltag til.Forebyggelse er det bedste våben – Pas på dig selv og din familie.P4 – den 6/9-2006 kl 18.00

Forrige artikelHyben mod slidgigt

Næste artikelStress kan udvikle sig til depression