Fedtsyrer fra mikroalger mod ADHD?

Jeg har læst artiklen om mikroalger og kan forstå, at man kan udtrække DHA og EPA ved at spise dem. Jeg har en dreng, der har ADHD og tænkte, at han burde få mere EPA og DHA i kosten, da dette styrker hjernen.

Lyder dette plausibelt og hvis ja, ved du, hvor man købe dem henne?

M

 


 

Tak for spørgsmålet.

Det er korrekt, at alger indeholder omega 3-fedtsyrerne EPA og DHA. Fordi fisk spiser alger, får de et højt indhold af omega 3, men det er jo smart, at vi kan gå direkte til kilden – nemlig algerne og få fedtsyrerne derfra.

Det er også korrekt, at hjernen har godt af EPA og DHA, og derfor vil olierne være gode til din søn – gerne sammen med mælkesyrebakterier. Desuden kan det være en god ide at få gennemgået kosten.

Du kan få de algebaserede omega 3-fedtsyrer i kapsler fra firmaerne Nordic Naturels, DFI og Biosym.

Hvis din søn ikke er så meget til at sluge kapslerne, kan I lave hul på kapslerne og presse olien ud og evt. blande det med lidt koldt vand eller juice. Helsekostbutikkerne har produkterne, så du kan forhøre dig der eller evt. i Matas.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

  • Marianne siger:

    Algeolie er helt sikkert gavnligt for din søn, men forvent ikke at han bliver “helbredt” for adhd. Hvis omega-3 fjerner hans symptomer har han ikke adhd!

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *