Nyheder

Ferieglade danskere gi’r pokker i influenzaen

16. juni 2009

Turkisblåt vand, iskolde drinks og frem for alt sol.

Danskerne har tunet ind på syden, og nedtællingen til at få pakket kufferten er for længst begyndt.

Og det kan en massiv omtale af influenza A ikke lave om på.

Kun en procent frygter svineinfluenza Det viser en undersøgelse, som Nordea har foretaget. Pengeinstituttet spurgte i maj måned danskerne, da influenza-panikken var på sit højeste, om de har ladet risikoen for influenza A påvirke ferieplanerne. Og det har blot én procent svaret bekræftende på. Det skriver 24timer.

Ifølge Kåre Mølbak fra Epidemiologisk Afdeling på Statens Serum Institut kan det ligefrem være en fordel at blive smittet med influenza A i sommerferien.

»Hvis du bliver smittet i udlandet hen over sommeren, kan du nøjes med en mild sygdom, som så til gengæld beskytter dig, når epidemien bryder ud herhjemme til efteråret.«

Ingen panik her Forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea er begejstret over danskernes holdning:

»Vi har i samme undersøgelse set, at den nuværende finansielle krise heller ikke har påvirket sommerferie-planerne. Danskerne har sparet, men nu er forbrugertilliden på vej op, og der er råd til at tage på sommerferie. Lige som de ikke går i panik over influenza A, er det alt i alt en god indstilling, som viser, at vi er oplyste,« siger hun.

På Udenrigsministeriets hjemmeside fraråder man heller ikke danskerne at holde ferie i udlandet.

Husk rejseforsikringen Til gengæld minder man danskerne om, at sygesikringen ikke dækker alle lande.

Så skulle man blive smittet med influenza i et land, hvor det danske sygesikringssystem ikke dækker, så har man ‘sammen med sit forsikringsselskab og sit eventuelle rejseselskab ansvar for eget helbred og for eventuel sygdomsbehandling med udgangspunkt i det lokale sundhedssystem,’ lyder det på ministeriets hjemmeside.

Kilde: Politiken.dk

(oprettet 18. juni 2009)

Forrige artikelEn dildo løser ikke alting

Næste artikelCharlotte Bircow: Vi behandler os
selv værre end hunde