Festlig fordøjelsessalat med misodressing

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Foto: Trine Vesteraa

Jep, en fordøjelsessalat kan både være tiltrængt og festligt! Brug den, når du gerne vil optimere på din præ- og probiotika til fordøjelsen.

Til 2-4 personer, alt efter om din fordøjelsessalat er hovedret eller tilbehør

Du skal bruge:

Fordøjelsessalat

  • 150 g kikærter
  • 150 g azukibønner
  • 100 g ærter
  • 1/2 lilla spidskål
  • 1/2 agurk1/2 glas grønne oliven fyldt med peberfrugt
  • 1 snack peberfrugt
  • en lille håndfuld af hver krydderurt: persille, mynte og basilikum

Dressing

  • 1 spsk. tahin
  • 1 spsk. lys rismiso*
  • knap 1/2 dl. vand
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

Bruger du bønner og kikærter fra dåse så begynd med at skylle dem og lad dem dryppe godt af.

Har du selv kogt bønner og kikærter skal de naturligvis også være godt dryppet af, ellers bliver salaten vandet.

Hak enten spidskålen helt fint eller vælg den lette løsning og hak det i en minihakker. Fjern det bløde i midten på agurken og skær den i små tern. Peberfrugten skæres også i små tern.

Skyl krydderurterne og kør dem tørre for vand i en salatslynge eller dup dem tørre for vand med et rent viskestykke. Hak herefter krydderurterne fint.

Bland alle ingredienserne til din fordøjelsessalat sammen og server med dressingen til – og også gerne den grønne spicemix, du kan finde opskriften til her.

*Miso er en fermenteret pasta lavet på sojabønner og typisk ris eller byg, og som indeholder mælkesyrebakterier. Miso er ret salt, derfor er der ikke tilsat ekstra salt.

 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*