Nyheder

Find og meld hormonforstyrrende kosmetik

11. november 2009

Du kan nu melde din kosmetik til Forbrugerrådet, hvis der er tilsat hormonforstyrrende stoffer. Kampagnen skal få producenter på bedre tanker.

Forbrugerrådet startede i denne uge en kampagne, som skal hjælpe forbrugerne til at undgå produkter med hormonforstyrrende stoffer, bl.a. parabener og finde alternativer. Målet er, at få flere producenter til at vælge de problematiske stoffer fra.

Under mistanke

Faldende sædkvalitet, tidlig pubertet blandt unge piger samt udvikling af forskellige kræftformer er nogle at de ting, som hormonforstyrrende stoffer sættes i forbindelse med. Men det er endnu ikke bevist.

Især produkter, hvor stofferne optræder samtidigt, er under mistanke. Og de hormonforstyrrende stoffer, der kan gøre det svært at få børn, findes i en lang række produkter, som vi bruger i dagligdagen.

Forbrugerrådet vil have dem væk

Ny viden om kombinationseffekter af hormonforstyrrende stoffer slår fast, at der er god grund til at tage bekymringen alvorlig. Derfor vil Forbrugerrådet ikke vente flere år på, at EU snøvler sig færdige med nye love.

Kampagnen sætter fokus på 17 ud af de 194 stoffer, som EU har sat på listen over stoffer, der anses for at være hormonforstyrrende eller potentielt hormonforstyrrende. Det er ikke endeligt bevidst, at stofferne på listen er hormonforstyrrende, men der foreligger dokumentation for, at stofferne har vist hormonforstyrrende effekter hos dyr.

Sådan er du med

På Forbrugerrådets hjemmeside (link: http://www.forbrugerraadet.dk/tema/hormonkemi/) kan du registrere kosmetiske produkter, som indeholder et eller flere af de 17 stoffer. Her kan du også finde listen over produkterne, som du så kan tage med på jagten, når du nærlæser indholdet på produkter i toiletskabet eller på supermarkedshylden.

(Oprettet den 12. november 2009)

Forrige artikelMiddagsret af superfood

Næste artikelFire tips til at undgå festurolige børn

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.