Nyheder

Find den perfekte balance mellem arbejds- og privatliv

25. september 2017

I dagens ofte intense arbejdskultur, kan det være svært at opretholde en god balance mellem arbejde og privatliv. Dette kan i mange tilfælde forårsage udbrændthed og stress. Læs med, og lær, hvordan du holder balancen og undgår at gå ned.

Flere og flere er forfulgt af jobrelaterede problemer i deres fritid, herunder i weekender og  ferier. Overarbejde kan føre til “udbrændthed”, hvor man er både mentalt og fysisk udmattet. Følelsen af at være blottet for motivation og uden meget at byde på kan være ødelæggende.

Så hvad kan du gøre for at undgå, at dit arbejde og personlige liv ikke blandes ind i hinanden?

Grundlæggende er det vigtigt, at du fuldstændigt adskiller de to, og sørger for, at det bliver blandet sammen. Det er afgørende, at du sætter grænser mellem dit arbejde og privatliv – især mentale grænser, selvom det kan være en udfordring.

Sluk din arbejdstelefon, når du har fri

For at undgå at komme i kontakt med arbejdet i din fritid, kan det være en god ide at gøre det klart, at du ikke reagerer på e-mails fra arbejdspladsen eller tager arbejdsrelaterede opkald uden for åbningstiden.

At være konstant forbundet øger stressniveauet og reducerer kreativiteten.

Hvis du er selvstændig eller arbejder hjemmefra, så prøv at planlægge nogle timer hver dag og erklær dem dine “kontortimer”.

Forskning har igen og igen vist, at tilstanden af at være permanent forbundet – altid at inspicere dine elektroniske enheder til at kontrollere dine e-mails, opkald og meddelelser – er forbundet med betydeligt højere stressniveauer.

Prof. Adrian Ward, fra University of Texas i Austin, forklarer, at vores telefoner kan fungere som “hjerneflugter”, og det at vi hele tiden bekymrer os om vores telefonnotifikationer bruger vigtige – og begrænsede – mentale ressourcer.

Lad ikke job-bekymringer påvirke dit privatliv

Dette kan være virkelig vanskeligt, da det kan være svært at afvise arbejdsrelaterede problemer, der har været i tankerne  hele dagen, og der er desværre ikke en magisk knap, der kan give dig mulighed for at opnå det øjeblikkeligt.

Hvis du har problemer med at afbryde forbindelsen,  så prøv meditation eller yoga. Undersøgelser tyder på, at disse metoder kan reducere stressniveauet betydeligt og forbedre din velbefindende.

Overvej at få en “arbejdsmæssig uniform”

Hvis du ikke allerede har et job, der kræver, at du bruger en form for uniform. Men måske du skulle overveje at komme med din egen dresskode til arbejde.

En undersøgelse tyder på, at det du har på dig, kan påvirke, hvordan du tænker på dig selv og andre. Forskelligt tøj har forskellige betydninger for forskellige mennesker, så dette er en individuel mental oplevelse.

Samtidig kan forskellige typer tøj og tilbehør til arbejde og aktiviteter uden for arbejde hjælpe dig med at tegne en mental linje mellem en kontekst og en anden.

Læs en god bog, hvis du er pendler

Eksisterende forskning viser, at læsning kan forbedre dit liv på flere måder end en, og en af disse måder er ved at reducere stressniveauet betydeligt.

Læsning kan forbedre dit humør, så hvorfor gå ikke fortabe sig i en god bog på din daglige tur til og fra arbejde?

 

 

Forrige artikelSex og manglen på samme …

Næste artikelSund Livsstil Messe: Redaktøren anbefaler …

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.