### BLOG ###>Kostens indflydelse

Find sygdommen i din tarmflora

16. juni 2014

En sund fordøjelse er nøglen til sundhed. Flere og flere sygdomme har deres udspring i en uafbalanceret tarmflora, viser nyere forskning. Stort set alle vores celler – og ikke mindst vores immunforsvar – er bundet op på, hvad der foregår i tarmene.

Vores fordøjelse skal helst bare fungere. Hvis vores tarmsystem af en eller anden grund brokker sig med dårlig mave, forstoppelse eller en anden konsistens på afføringen, er det helst ikke noget, vi taler om. Tabu og tavshed omgiver ofte denne del af vores krop og sundhed.

Læs også: Pruut

Vi har ikke altid haft så fremmed et forhold til, at det, vi spiste, hjalp vores tarms sundhed. I dag har vi desværre bevæget os langt væk fra det naturlige forhold mellem vores sundhed og det vi spiser, drikker, tænker og føler. Heller ikke i skolerne får børnene lært om sammenhængene, og når forældrene heller ikke kender dem, så går det fløjten.

Vi uddelegerer vores sundhed til andre mennesker – læger, der skal vide det hele og piller, der skal kunne alt.

Læs også: Kan mad og adfærd hænge sammen?

Desværre kommer rigtig mange til kort inden for det sundhedsvæsen, vi har i dag. Vores kost og livsstil hænger sammen med vores sundhed – og den eneste, der kan tage ansvaret for, hvad der er bedst for dig – er dig!

Det står os dog frit for at hjælpe hinanden med råd og god viden – vil du vide mere om tarmfloraen, så kig ind på min blog: Sund fordøjelse er nøglen til sundhed

 

Forrige artikelÅreknuder og væskeophobning: Få styr på dit venekredsløb

Næste artikelGå væk smerte!

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.