Findes der en kur mod salicylsyre-intolerance?

Af: Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

Jeg har mange immunologiske sygdomme bl.a. salicylsyre-intolerance.

Har du forslag til, hvordan man kan helbrede dette?

Jeg lider osse af Histaminintolerance + IBS + flere allergier + slem slidgigt (artrose).

Jeg kan f.eks. på nuværende tidspunkt ikke indtage vitaminpiller, da jeg ikke kan fordøje dem, det er, som om de sætter sig fast, hvilket er meget ubehageligt. Jeg drikker meget vand til pillerne, men det hjælper ikke.

Bedste hilsner

Jeannette

 


 

Der er så vidt jeg ved, ikke nogen “kur” mod salicylsyre-intolerance, men sammenholdt med de andre intolerancer og allergier samt IBS, vil et oplagt fokuspunkt være at styrke fordøjelsen. Det kan være vanskeligt at sammensætte en kost, der både udelukker salicylsyre og histamin, men en periode, hvor du prøver så godt som muligt, kan mindske symptomer og give tarmen ro, så den kan bygges op igen.

Du kan se en liste her over indholdet af salicylsyre i fødevarer på www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/allergi/salicylsyre/salicylsyre-ingredienser.php.

Du kan styrke slimhinderne enten med A-vitamin og zink samt et tilskud af mælkesyrebakterier. Hvis du tåler havtorn, kan du i stedet for A-vitamin spise havtorn eller drikke usødet havtornsaft eller tage et tilskud med havtorn f.eks. fra Solaray eller VitaBalance.

Fordøjelsesenzymer kan muligvis også være en hjælp for dig, da det lyder til, at din fordøjelse er meget udfordret.

Når du ikke kan nedbryde vitaminpiller, kan du knuse dem og komme dem i en skefuld mad og så sluge dem på den måde. Hvis dine vitaminpiller er i kapsler, kan du åbne kapslen og drysse indholdet ud på lidt mad og spise det. Alternativt findes der en multivitamin på spray fra NordicHealth eller den flydende vitaminpille Mivitotal.

Jeg vil anbefale dig at få hjælp til at sammensætte en plan, som er fuldstændig tilpasset dig hos en ernæringsterapeut eller kostvejleder.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut

1 kommentar

  • Roland Bratgjerd siger:

    som tidligere ved sygehusvæsenet har jeg altid hørt, at kapsler ikke må åbnes fordi indholdet er skabt til at omdanne sig i mavesækken

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *