Nyheder

Fire tips til at undgå festurolige børn

11. november 2009

Der er ikke noget som sukker-urolige børn, der kan gøre en hyggelig sammenkomst til en prøvelse, men med lidt forberedelse kan skaderne begrænses

Mørket sænker sig i disse dage. Til gengæld er familier og børn de næste mange weekender inviteret til æbleskivehygge, dans om træer, juleafslutninger og meget andet, der kan live de mørke måneder op.

Men den familiære hygge kan hurtigt udvikle sig til skrig, skrål og hyperaktive udbrud, når maverne fyldes med sukker. Vi har fire tips, der kan gøre aktiviteterne sjovere for alle:

  1. Forbyd al sukker før arrangementet. Det er fristende at bruge slik og godter i forbindelse med løfter og trusler, men al sukker inden vil gøre det sværere for børnene at leve op til aftalerne – og i sidste ende sværere for dig.
  2. Start dagen med mættende og nærende mad. Gerne med proteiner – f.eks. æg – det tager toppen af udsving i blodsukkeret.
  3. Medbring og brug nødder som snacks. Masser af sunde fedtstoffer og protein, der kan holde blodsukkeret stabilt.
  4. Drys gerne med kanel. Det er naturligt sødt, og flere studier viser, at det kan sænke blodsukkerets niveau. Kanelen kan hældes på nødderne eller indtages i en smoothie eller med yoghurt inden arrangementet.

(Delicious Living)

(Oprettet den 13. november 2009)

Forrige artikelFind og meld hormonforstyrrende kosmetik

Næste artikelFå din søvn på forskud