Opskrifter

Fiskesuppe

16. maj 2012

Fiskesuppe med kokosmælk som mælkeerstatning til 4 personer

 

Du skal bruge:

2 spsk. olivenolie

1 løg i tynde ringe

1 spsk. karry

2 cm ingefær (kan udelades)

3 fed hvidløg i små stykker

2 fintsnittede porrer

4 gulerødder i små tern

1 liter bouillon (1 liter vand og 2 bouillonterninger)

1 dåse kokosmælk

4-500 g laks, frossen eller fersk

Salt og peber

Saften af 1 citron

Fuldkornsris til 4 personer

Sådan gør du:

Kog risene.

Steg løget gyldent i olivenolie og tilsæt karry. Skær gulerødder i små tern, finsnit porrerne, hak ingefær meget fint og kom det hele i. Tilsæt vand og bouillon og lad suppen småsimre i ca. 15 min.

Skær fisken i mundrette bidder, kom den og de pressede hvidløg og kokosmælken i suppen, lad simre i ca. 4 min. Tilsæt citronsaft, smag til med salt og peber og sluk.

Kom lidt ris i en skål, hæld suppen over, top evt. med lidt porrer i strimler og servér.

 

Fra Signe Lykke Skonnords “Mad uden mælk”.

Prøv også:

Erstat laks med en anden fisk.

Erstat ris med fuldkornspasta.

Erstat gulerødder med andre rodfrugter.

Forrige artikelPizzasnegle

Næste artikelKyllingelasagne