Fjernelse af brislen

Kære Carsten.
Jeg har læst dit svar i Naturlig nr.3 ang immunsystemet.
Jeg er en kvinde på 49 år, der som 5 årig fik fjernet brisselen. Mine forældre fik dengang af vide at den voksede og omkrænsede hjertet!!! – desuden var beskeden, at man dengang troede at brislen ingen funktion havde og skrumpede ind i purperteten.
Når jeg læser dit svar , tænker jeg : Hvad nu hvis jeg bliver syg og får brug for at t-cellerne går i funktion??? Tror du at t-cellerne, har nået at blive dannet, inden jeg fik fjernet brislen ?
Jeg har heldigvis aldrig fejlet noget alvorligt. Der i mod syntes jeg, at jeg altid er blevet hurtigt træt, også som barn men det har vel ikke noget med brisslen at gøre?
Håber du vil give dig tid til at svare mig.


Tak for mailen. Brisselen er en vigtig del af immunforsvaret, især hos børn. Det lyder vildt overdrevet, at din brissel skulle blive så stor, at den kunne omkranse hjertet. Dengang bestrålede man store brisler, men manm ved i dag, at det er et vigtigt organg, og at man ikke skal pille ved det. men som 5-årig har man store muligheder for at gendanne sine organer, hvís noget af dem bliver fjernet, og det er sikkert også sket for dig. Så jeg tror ikke, du skal være bange for ikke at have nok T-celler.
Træthed skyldes først og fremmest psykiske og sociale belastninger, men mangel på vigtige næringsstoffer (vitaminer, mineraler etc.) kan også bidrage. Jeg synes, du skal snakke med en kostvejleder (FADK), en ernæringsterapeut (DET) eller en biopat om dette.
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*