En let og hurtig ret til en hverdagsaften, hvor der alligevel godt må være smag og kød på menuen.
Til 4 personer
4 dl jasminris
6 dl bouillon
2 spsk kokosolie eller anden olie
1 dl kokosmel
1 bdt. frisk koriander
1 flanksteak
1-2 tsk rød karry
1 tsk knust ingefær
1-2 store røde chili uden kerner
1 dåse kokosmælk, 400 ml
150 g sukkerærter
1 bdt. forårsløg
1 tsk farin
1 spsk fiskesauce
1 spsk limesaft
Kog jasminrisene i bouillon som anvist.
Smør flanksteaken med rød karry og ingefær og brun den i lidt af den helt faste kokosmælk. Tilsæt chili i tynde strimler samt resten af kokosmælken og lad det simre 5 min. Kom snittede sukkerærter samt forårsløg ved, kog 1 min. og smag til med farin, fiskesauce og limesaft.
Rist kokosmelet i kokosolien, tilsæt jasminris samt koriander og steg et kort øjeblik.
Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene og server med kokossauce og ris.