Flere år – flere skavanker

27. juni 2022

Når de unge år er vel overstået, øges risikoen for små bump på vejen, men der er også små hjælpere at hente…

 

Brems slidgigten

Glucosamin Jemo er et lægemiddel, der kan købes på danske apoteker. Det kan hjælpe mennesker med slidgigt og det kan dæmpe smerter, forbedre bevægeligheden, samt bremse nedbrydningen af den ledbrusk som sygdommen ødelægger.

Glucosamin Jemo kan først og fremmest anvendes af mennesker, som har let til moderat slidgigt i knæ eller hofte. Ved sværere slidgigt er virkningen mindre god, fordi ledbrusken er så ødelagt, at det er for sent at genoprette skade. Nogle mærker en virkning efter at have taget tilskuddet i 2-4 uger, men der kan godt gå flere måneder. Har man ikke mærket en gavnlig effekt efter 2-3 måneder, er der næppe nogen grund til at fortsætte med at tage glucosamin. Som tommelfingerregel mærker to ud af tre brugere en effekt.

Kliniske forsøg på mennesker med slidgigt i let til moderat grad, især i knæet, viser, at smerterne bliver mindre, og bevægeligheden forbedres. Røntgenundersøgelser af gigtramte led tyder på, at glucosamin kan bremse ødelæggelsen af ledbrusken.

Overgangsalder er ingen sygdom

Men den kan godt føles sådan! Overgangsalderen er en overgangsperiode for kvinder hvor hormonbalancen ændrer sig. Hos mange ledsages denne periode at forskellige gener – især hedeture og nattesved. Men symptomerne er meget forskellige, ligesom østens kvinder rammes langt mindre end os i vesten.

Særlige fødevarer som kendetegner Østen er sojabønner og en lang række produkter udvundet af soja som tofu, miso og sojasauce. Dette har ført til en omfattende undersøgelse af sojabønnernes virkning.

En undersøgelse blandt 1100 japanske kvinder, viste en tydelig sammenhæng mellem soja og gener i overgangsalderen. Jo mere soja de spiste, des færre gener havde de. Senere har kliniske undersøgelser bekræftet effekten.

Chello Forte er udvundet af sojakim med indhold af de såkaldte isoflavoner. Isoflavoner kan hjælpe kroppen til at tilpasse sig de ændrede homonniveauer uden i sig selv at have nogen hormoneffekt. Meget tyder på at man også vil opleve mindre tab af knoglemasse efter overgangsalderen med tilskud af sojaekstrakt.

Derudover indeholder Chello rødkløver, en anden plante med isoflavoner, der med fordel kan bruges til at supplere sojaekstrakter, og salvie, som mange har erfaret dæmper svedtendens.

Hold på vandet helt naturligt

Enorme hygiejnebind, specialtrusser, medicinsk behandling – eller daglige knibeøvelser. Sådan plejer løsningen at hedde, når man har svært ved at holde på vandet. InControl er et nyt produkt baseret på tre urter, der tilsammen kan være en stor hjælp for mange mennesker.

Omkring 400.000 danskere er inkontinente. De lider af ufrivillig vandladning. De “drypper” i bukserne, når de nyser, hoster eller dyrker sport. Eller tisser i bukserne, fordi de ikke kan nå at komme på toilet i tide. Inkontinens er blevet en folkesygdom – men det er samtidig en sygdom, der er svær at tale om.

InControl er sammensat af tre urter, som alle har en gavnlig effekt på blæren. Der er tale om et helt naturligt middel – målrettet til kvinder og mænd, som har svært ved at holde på vandet. InControl indeholder græskarkerne-ekstrakt, der er kendt for sin virkning på prostataproblemer, tranebær-ekstrakt, der opbygger blærens slimhinde og soja.

Det er firmaet Bidro, som står bag det produkt InControl, som forhandles hos Matas og helsekostforretninger.

Yderligere informationer: kontakt Bidro på tlf. 70 25 08 07 eller på mail@bidro.dk

Flere næringsstoffer – større hjerne

Sunde ældre med flere næringsstoffer i form af vitaminer, omega 3 fedtsyrer mm. i blodet har en større hjerne og bedre hjernefunktion og åndsevner. Det viser en undersøgelse af 104 ældre med en gennemsnitsalder på 87 år. Deltagerne fik undersøgt indholdet af 30 forskellige næringsstoffer, blandt andet C-, D-, E- og B-vitaminer, samt omega-3 fedtsyrer og transfedtsyrer i blodet. Deres hukommelse og åndsevner i øvrigt blev undersøgt, og 42 deltagere fik målt hjernens størrelse ved MR-scanning.

Både vitaminerne og omega-3 fedtsyrerne havde sammenhæng med en større hjerne og bedre åndsevner. Et større indhold af transfedtsyrer i blodet havde sammenhæng med en nedsat størrelse af hjernen og dårligere åndsevner. (Neurology. Online December 28, 2011).

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.