Nyheder

Flere landmænd omlægger til økologi

31. oktober 2016

Stigende efterspørgsel på økologi får flere landmænd til at omlægge til økologisk landbrug.

Der er gode nyheder for dansk økologi. Til næste år vil 1.128 landmænd omlægge cirka 40.000 hektar jord til økologi – en vækst på 34 procent. Det viser en ny opgørelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Formand for Landbrug og Fødevares økologisektion Hans Erik Jørgensen glæder sig over udviklingen. Han mener, at det vil øge muligheden for samhandel, der er nødvendigt for økologerne.

– Det er bare så fedt! For jo flere økologer, der er, jo bedre er mulighederne for at samarbejde og sparre med hinanden, siger han i en pressemeddelelse.

 

Økologisk svinekød er populært

Stigningen skyldes formegentlig, at det i dag bedre kan betale sig at være økologisk landmand. Salget af økologiske varer i butikkerne steg med 12 procent i 2015. Og en undersøgelse fra analyseinstituttet Nielsen viser, at der er sket en stigning på 18 procent i det første halve år af 2016 sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er især økologisk svinekød, danskerne fylder i indkøbsvognen. Det viser nye tal fra Landbrug & Fødevarers videnscenter, SEGES. Økologiske svinekødproducenter har forbedret deres overskud med næsten to millioner kroner fra 2014 til 2015. I 2014 var indtjeningen for de økologiske svineproducenter kun på 746.000 kroner.

Danmark er det land i verden, der har den største økologiandel, og det tyder på, at den positive udvikling vil fortsætte.

Forrige artikelAlarmerende antibiotikaforbrug i EU

Næste artikelFra sur til sund helt ned på celleplan