Stadig flere unge mænd med store problemer opsøger terapeuter. Undersøgelse viser, at op mod 5.000 unge mænd hvert år rammes så hårdt af forældreskab, at de får brug for terapi.
Unge mænd har ondt i sjælen. Mænd i 30'erne får livskriser og opsøger terapi som aldrig før, og psykologerne frygter mangel på behandlere. »8 ud af 10 af mine klienter er mænd i 30'erne. De har parforholdsproblemer og kan ikke mærke, hvad de har lyst til. Så lader de sig rive med af deres initiativrige kærester. Men det gør dem ulykkelige. Helt ærligt, hvor mange mænd drømmer om et hvidt bryllup? Det er noget, mænd gør for husfredens skyld,« siger Annette Jønsson, der er Danmarks første mandeterapeut, til metroXpress.
Hun mener, at det ofte er i spørgsmål som børn, huskøb og fritidsinteresser, at mændene overlader initiativet til deres kærester.
Og især børnenes komme er for mange mænd et skub ud over den mentale balances skrænt, mener en mandeforsker.
Mænd stikker af»Mænd har en tradition for at stikke af, når noget gør ondt. De forlader kæresten, drikker for meget eller begraver sig i arbejde. Men en moderne far forlader ikke bare sit barn. Og det er konfronterende. Det er måske første gang i livet, at de skal forholde sig til deres egne følelser,« siger ph.d. Svend Aage Madsen, chefpsykolog på Rigshospitalet, til metroXpress, og bekræfter mænds stigende behov for at gå til psykolog, når livet gør ondt.
Blandt andet har en undersøgelse vist, at op mod 5.000 unge mænd hvert år rammes så hårdt af at blive far, at de får brug for terapi.
Hos Dansk Psykologforening er man netop nu i gang med en undersøgelse af de mange nye klienter, der er begyndt at finde ind i psykologernes praksis. Efterspørgslen på psykologhjælp i Danmark er steget så markant siden 2003, at stort set alle psykologer i dag er i arbejde, og foreningen frygter, at der meget snart er mangel på psykologer.
Kilde: metroXpress og Jyllands Posten.
Forrige artikelVaccinationskampagne til børn vækker harme
Næste artikelNy viden om hjerneforskning og kriminalitet