Nyheder

Flere yngre alkoholikere

18. maj 2007

Behandlingssteder møder flere helt unge med misbrug. 80.000 unge mænd har et alkoholmisbrug, og de er alene med deres problem, for der er ikke behandlingsmuligheder nok.

Halvdelen af landets alkoholikere er under 30 år, anslår eksperter. Det betyder, at 80.000 unge, især mænd, lever med et alkoholmisbrug. Og de står meget alene.

Langt de fleste kommer ikke i behandling, selv om flere behandlingsinstitutioner melder om en stigning af især mænd under 30 år i behandling.

Behandlingsleder Morten Dalsgård fra Frederiksbergcenteret siger til Radioavisen at det er en klar fornemmelse at der er 10 procent flere unge. Samme tendens gør sig gældende på flere behandlingsinstitutioner, DR har talt med.

Tidligt i gang med drukForklaringen er simpelthen at vi begynder at drikke tidligere i dag og i større mængder.

Billedet af den typiske alkoholiker har ændret sig meget i takt med samfundets udvikling: Han er ikke længere over 40. I dag er halvdelen af landets knap 200.000 alkoholikere under 30 år, og den typiske msibruger drikker ikke nødvendigvis alene eller på en bænk. Fælles for langt de fleste er også, at de har et andet misbrug oveni.

20.000 får behandlingDer findes endnu ikke tal på hvor mange unge der kommer i behandling, for sådan et register blev først sat i gang sidste år af Sundhedsstyrelsen og det er ikke færdigt endnu. Læger og forskere anslår at der hvert år kommer knap 20.000 i behandling, men hvor mange af dem, der er under 30 år vides endnu ikke.

Hos AA, anonyme alkoholikere, der ikke er et behandlingstilbud men et sted at søge støtte som alkoholmisbruger, er man også godt klar over at alkoholikere bliver yngre. Det ser man ved at flere ungdomsgrupper skyder op, blandt andet i København hvor alle under 35 år kan mødes med ligesindede.

Kilde: DR

Forrige artikelEr mælk i te sundt eller usundt?

Næste artikelPille fjerner menstruation