Nyheder

Flertal for berigelse med d-vitamin

28. maj 2009

Mælk, brød og olie med ekstra d-vitamin. Sådan kan virkeligheden se ud herhjemme i fremtiden, for nu tegner der sig et politisk flertal for obligatorisk berigelse af basisfødevarer med det vigtige vitamin, skriver Dagbladet Børsen torsdag.

Op mod 60 pct. af befolkningen på den nordlige halvkugle mangler vitaminet – primært på grund af for lidt sollys, og lande som Sverige, Finland, Island,England, USA og Grækenland, beriger allerede i dag fødevarer med vitaminet for at sikre, at det når ud til den brede befolkning.

– Obligatorisk berigelse af fødevarer er det eneste, der sikrer, at vitaminet kommer ud til alle

– her tænker jeg især på dem, der ikke ville have råd til at købe et kosttilskud, siger overlæge og professor Leif Mosekilde fra Århus Sygehus til Børsen. Han er med i en arbejdsgruppe, der gransker området for Fødevarestyrelsen.

Det politiske flertal er betinget af, at obligatorisk berigelse sker på eksperternes klare anbefaling. Sker det, er V, K, S og R til gengæld klar.

– Vi afventer i øjeblikket arbejdsgruppens anbefalinger, men hvis de skulle blåstemple obligatorisk berigelse, så er vi klar til at handle, siger Venstres fødevareordfører Henrik Høegh .

Ritzau

Kilde: fpn.dk

(oprettet 1. juni 2009)

Forrige artikelKvinder husker dårligt i overgangsalderen

Næste artikelForstoppelse

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.