Nyheder

Florida fraråder coronavaccine til mænd under 40 

Diskussionen om mRNA-vaccinernes risici har fået ny næring: Den amerikanske delstat Florida fraråder nu alle mænd mellem 18 og 39 år at få vaccinen.

Foto: Shutterstock
11. oktober 2022

Diskussionen om mRNA-vaccinernes risici har fået ny næring: Den amerikanske delstat Florida fraråder nu alle mænd mellem 18 og 39 år at få vaccinen.  

Tonen i den hjemlige debat var ikke til at tage fejl af i november 2021. På et pressemøde den 8. november udtalte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm: “Tag vaccinen! Og jeg har sagt det før, jeg vil gerne gentage det her – det er ikke for at skræmme nogen, men man lever livet farligt i Danmark denne her vinter, hvis man er uvaccineret voksen – så tag vaccinen! Også, hvis du er i 20’erne og føler dig usårlig – du lever livet farligt!” 

Ønsket om at vaccinere unge mod Corona mødte en del skepsis. For statistikken viste klokkerent, at sygdommen ikke udgjorde en nævneværdig trussel for sunde unge. Samtidig var der en mistanke om en lille, øget risiko for hjertebetændelse blandt unge, der fik vaccinen.  

84 pct mere hjerterelateret død

Nu er sundhedsmyndighederne i Florida kommet frem til, at unge, sunde mænd ikke bør få vaccinen. 

Florida Department of Health har gennemført en analyse, der er udviklet til at evaluere vaccinesikkerhed. Analysen viste, at der er 84 pct. stigning i den relative forekomst af hjerterelateret død blandt mænd mellem 18 og 39 år inden for 28 dage efter mRNA-vaccination.  

Et højt niveau af global immunitet over for COVID-19 betyder samtidig, at fordelene ved vaccination opvejes af den unormalt høje risiko for hjerterelateret død blandt mænd i aldersgruppen. Vacciner, der ikke er af den nye mRNA-type havde ikke disse øgede risici. 

Hjertesyge skal være ekstra forsigtige med boosterstik

Myndighederne anbefaler altså ikke længere vaccinen til denne aldersgruppe. Borgere med hjertesygdomme opfordres til at  være særlig forsigtige, når de træffer en beslutning desangående. 

Herhjemme er det nu kun borgere over 50 og borgere i risikogrupper, der som udgangspunkt tilbydes tredje boosterstik. Men man anbefaler stadig 18-49-årige at få første og andet stik, hvis de endnu ikke har fået nogen vaccination.   

Kilder: floridahealth.com, statsministeriet.dk m.v. 

Forrige artikelVanter i stedet for håndsprit?

Næste artikelPlej huden i spisekammeret

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.