Mad

Flydende vitaminer til børn … og barnlige sjæle

20. november 2015

De fleste af os sætter umanerlig meget pris på, at vores mad smager godt, også selvom det er sundt. Børn ligeså – men de kan være sværere at overtale til at prøve igen. Derfor har Mads Bo lavet en ny juicebog med fokus på vitaminer til det mere kræsne publikum …

Ad, øv og puha – ikke ord, der er rare at høre, når man lige har svedt over gryder og skærebræt for at frembringe et sundt og nærende måltid til familien. Men de færreste børn lægger fingrene imellem, når de skal fælde dommen. Og nok så mange forældre har prøvet at skrabe den sundeste del af måltidet ned i skraldespanden.

Og så er det, at rigtig mange af os kommer i tvivl om, hvordan vi så får lokket nogle ordentlige byggesten i de små kroppe.

Spidskål i flydende form

– Tag børnene med i køkkenet og lad kreativiteten få frit løb. De største succeser opstår, når de får lov at trylle med, siger juicekongen Mads Bo, der i august udgav endnu en bog om sunde juicer og smoothies ‘Flydende Magi’ – målrettet børn.

– Mange børn er ikke så vilde med at spise grøntsager som broccoli, rødbeder og spidskål, og det er her, friskpressede juicer og smoothies kommer ind i billedet, siger Mads Bo, der derfor har haft stort fokus på at tilsætte de grøntsager i juicerne, som kan være svære at putte i madkassen eller på middagstallerkenen.

Børnejuice er flot juice

At vi spiser med øjnene er ikke nogen hemmelighed, og en brun juice lavet på gulerødder og spinat er det de færreste, der har lyst til at drikke – og slet ikke børn. Derfor er alle opskrifterne i bogen ikke bare smagsmæssigt afstemt til barnlige smagsløg der er også kælet for farverne.

– Som forælder har man ét skud i kammeret, så det gælder om at ramme rigtigt første gang. Hvis man én gang har præsenteret poderne for en trist porre/spinatjuice, er det meget svært at få dem med på vognen næste gang. Så brug bogen som inspiration og bliv med tiden din egen juiceekspert, lyder opfordringen fra Mads Bo.

Naturli har fået lov at bringe et par smagsprøver, så du kan prøve dig frem med farverige, smagfulde OG sunde drinks – i form af juice og smoothies – til de små overdommere.

Flydende Magi – Juicer og smoothies til børn

Mads Bo, som de seneste 12 år har holdt et væld af foredrag om juice og smoothies, og som blandt andet er forfatter til bestsellerne High on Juice og High on Smoothies har med sit femte skud på stammen givet den fuld gas i køkkenet og skabt sunde og magiske smagsoplevelser til børn og barnlige sjæle. Han har designet 34 opskrifter med ét for øje – at få børn til at drikke flydende livskraft og vitaminer.

Herunder finder på eksempler på nogle af hans farverige juicer:

Sprade-basse

Brum-basse

Kanel-kribler

Grine-bider

Slushice

 

Forrige artikelTab af forælder øger risiko for selvmord

Næste artikelStråler og kemi: Den usynlige forurening