Nyheder
Sponsoreret

Førstehjælp til en stresset mave

27. maj 2020

Mavetarmsystemet har stor betydning for vores velbefindende. Men stress i livet kan give uro i maven, som medfører yderligere bekymringer. Med Silicea Mave-Tarm gel kan du hurtigt og effektivt hjælpe maven tilbage i balance og dermed måske øge dit overskud i en ellers presset tid.

Alle kender udtrykket at have en mavefornemmelse. Vi bruger også maven, når vi snakker om kærlighed. Så flyver der sommerfugle rundt dernede. Mange har nok også mærket, hvordan stress, på arbejdet eller i forbindelse med en stor præstation eller eksamen, kan sætte sig i maven, ligesom man kan få ondt i maven over et skænderi eller kontrovers med en ven eller partner. Maven fortæller os meget om, hvordan vi har det. Og har vi det skidt, sætter det sig gerne som en knude midt i kroppen.

Når det hænger sådan sammen, er det ikke bare en følelse. Der er nemlig en klar forbindelse mellem hjernen og mavetarmsystemet. Der bliver sendt signaler mellem de to via nervebanerne.

Vi befinder os i samfundet netop nu, og muligvis det næste lange stykke tid, i en meget usikker periode. Mange har allerede mistet jobbet, og flere vil muligvis komme til det i de kommende måneder. Ingen ved, hvor lange tråde coronakrisen vil trække, eller om der kommer en anden sygdomsbølge senere på året.

Derfor er det heller ikke mærkeligt, hvis mange går og har lidt ondt i maven eller maveproblemer. Men selvom forbindelsen mellem mave og hjerne eksisterer, og de to ting unægtelig påvirker hinanden, betyder det ikke, at man ikke kan gøre noget for sin mavesundhed. Der er nemlig flere måder, hvorpå man kan arbejde aktivt med at få ro på maven. Et godt eksempel på det er Silicea Mave-Tarm Gel.

Halvering af maveproblemer

Silicea Mave-Tarm gel er klassificeret medicinsk udstyr og har beskyttende og absorberende egenskaber, som kan lindre alle mave-tarm problemer med undtagelse af forstoppelse. Det vil sige, at kiselgelen virker mod alt fra oppustethed til diarré, luft i maven til halsbrand. Og alt derimellem.

Silicea Mave-Tarm gel fås på flaske og i dosisposer. Flasken er velegnet til hjemmebrug og skal på køl. Dosisposer er gode at have med i tasken, så du altid har hjælpen lige ved hånden.

I et studie undersøgte man effekten af kiselgelen på 62 mennesker i alderen 19 – 72 år, som døjede med en række forskellige mave-tarm problemer. I løbet af seks uger indtog de gelen. I de første tre uger i en dosis der svarer til to spiseskefulde opløst i te eller vand tre gange dagligt. I sidste halvdel af perioden blev dosis sat ned til det halve. Overordnet oplevede deltagerne en halvering af deres maveproblemer. Selv deltagere med irritabel tarm oplevede en klar forbedring.

Lad ikke maven holde dig tilbage

Så selvom det kan være svært at få ro på hovedet og psyken, og man kan mærke, at ens stress sætter sig i maven, er der altså hjælp at hente. En anden vigtig pointe, når det kommer til maven, er, at den helst ikke skal være en hindring. Der er rigeligt med ting, der kan påvirke ens humør i en negativ retning. Der er ingen grund til at lade maven skubbe en yderligere ned i et hul. Men det er lige netop det, der kan ske, hvis maven brokker sig.

Luft i maven og oppustethed fordrer ikke ligefrem til et bekymringsfrit socialt- eller arbejdsliv. Tværtimod kan det blive en belastning, der stjæler en del af ens energi og fokus, når man burde fokusere på noget andet. Også her kan Silicea Mave-Tarm Gel være en god hjælp.

En spiseskefuld eller en dosispose to til tre gange dagligt kan afhjælpe de trælse symptomer og være med til at give dig overskuddet tilbage. Behandlingen bør fortsættes i nogle dage efter at symptomerne er aftaget.

Maven og tarmsystemet er afgørende for vores velbefindende, ligesom den kan være en afspejling af vores psykiske tilstand. Men ligeså vel som stress, usikkerhed og nervøsitet kan påvirke maven negativt, kan en sund mave også have positive afsmittende effekter på humøret. Og når noget så simpelt som to – tre glas vand med Silicea om dagen kan gøre en så stor forskel, er der ingen grund til ikke at give maven en lille smule førstehjælp og komme tilbage til en normaltilstand. Måske det endda kan løfte livskvaliteten og overskuddet, og hvem kunne ikke bruge mere af det?

Forrige artikelLichen Planus hudlidelse

Næste artikelSolbeskyttelse og andre tip til lækker glødende sommerhud