For helsen

27. juni 2022

Nyheder, tips, viden og lækre produkter, kan man aldrig få for meget af…

Helsams vindere

Traditionen tro pegede Helsam på sin årlige fagmesse i september på en række produkter, som har været ekstra værd at bemærke i det forgangne år.

Årets hudplejeprodukt 2012 gik til ‘eos læbebalm’ fra NatureSource for sit flotte design, økologiske indhold og appellen til de unge.

Årets fødevare 2012 var ‘Chia frø’ fra firmaet Original Chia, for et alsidigt produkt, der er kilde til flere gode næringsstoffer – bl.a. en god blanding af omega 3/fibre/protein. Et sundt og smagfuldt produkt i praktisk emballage, der har fået en god markedsposition på ganske kort tid.

Årets Helsekostprodukt 2012 blev “Zerochol” fra BioVita – et middel mod kolesterol, som blev valgt for sine helt unikke egenskaber:

  • Et kosttilskud med lægelig indikation
  • Gavnlig effekt og positive tilbagemeldinger
  • Innovativ og banebrydende kommunikation for et kosttilskud
  • Nemt at bruge for forbrugeren og uden bivirkninger
  • Godt alternativ til lægemidler

Naturmedicinens Grunduddannelse på vej mod 30 år i Danmark

Hvis du bliver syg i Tyskland, går du til din læge eller til din heilpraktiker. Her er behandling med naturmedicin statsanerkendt og en del af sygesikringssystemet. Til

gengæld har alle alternative behandlere i Tyskland en heilpraktiker-uddannelse. Det er statens garanti for kvalitet.

En heilpraktiker er egentlig en naturlæge. De alternative behandleres svar på en praktiserende læge. En heilpraktiker kigger på det enkelte menneskes ressourcer og

udfordringer. Og arbejder med en bred palette af både analyse- og behandlingsformer. Blandt andet: irisanalyse, homøopati, øreakupunktur, kostvejledning, urteterapi mm.

I Danmark har vi Heilpraktikerskolen, som til næste år har 30 års jubilærum.Den er hverken statsanerkendt eller støttet af sygesikringen. Til gengæld er alle danske heilpraktikere eksamineret af en tysk læge, i Tyskland efter de tyske standarder. Dog foregår eksamen på dansk.

Du kan både blive heilpraktiker i København og Jylland. Og Heilpraktikerskolen har Danmarks dygtigste og mest erfarne undervisere. Eksempelvis Arvin Larsen, Peer Bach Boesen, Frede Damgaard, Kenn Øhlenschlæger, Karsten Munk, Susanne Løfgren, Marianne Fjordgaard, Anne Marie Vester og Søren Flytlie.

Den weekendbaserede uddannelse er til gengæld tilpasset til det moderne menneskes behov for fleksibilitet. Den 3-årige uddannelse består af 6 halvårs-moduler, så man kan bygge sin heilpraktiker-uddannelse op, modul for modul. Med start hvert halve år. Næste 3-årige forløb starter i København til januar 2013.

Læs mere på: www.heilpraktikerskolen.dk

Er du til naturlig creme?

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, men hvis du går efter 100 procent naturlig creme, fri for parabener, så er Biosa Lotion et godt bud.

Biosa Lotion er velegnet til almindelig daglig hudpleje, ved tør hud og efter solbadning og barbering. Du kan også have stor glæde af Biosa Lotion, hvis din hud er irriteret.

Biosa Lotion er sammensat af rene, koldpressede naturlige olier, Aloe Vera, Vita Biosa og MSM. Vita Biosa er et økologisk urteekstrakt, der indeholder mælkesyrebakterier, der indgår i hudens naturlige forsvar. MSM er en biologisk svovlforbindelse, der hjælper de plejende stoffer med at trænge ned i huden.

Biosa Lotion er ikke testet på dyr.

Du kan købe Biosa Lotion i helsekostbutikker og på www.helsam.dk. Den fås i flasker med 140 ml og koster 185 kr.

Olivenblade mod virus

Olivenolie er ikke bare en sund spise, det har en lang historie i folkemedicinen, herunder som et middel mod brandsår, betændelse af slimhinderne, gener ved tandgennembrud, kønssygdomme og ørepine. I de senere år har epidemiologiske undersøgelser af Middelhavsbefolkningerne kunnet fastslå, at olivenolie er en af årsagerne til, at disse har færre kredsløbssygdomme. Olien har vist sig i stand til at sænke værdierne af LDL kolesterol, den såkaldt dårlige kolesterol.

Bladene og barken fra oliventræet har været brugt til mange lidelser i folkemedicinen, herunder mod feber.

Det er især bladene og bestemte substanser heri, der er interessante set ud fra et klinisk standpunkt. Blandt andet har man fundet et bitterstof i bladet, kaldet oleuropein, som man har ment var en del af det multikemiske forsvar mod mikroorganismer. Stoffet antages at være ansvarligt for nogle af de sygdomsresistente egenskaber, man længe har tilskrevet oliventræet.

Olivir er et rent vegetabilsk virus- og bakteriedræbende middel lavet af oleuropein og en udvalgt blanding af synergistiske olivenbladsekstrakter.

Årets Helsekostbutik 2012

Blev af Helsam valgt til at være Helse & Natur i Slagelse, for visioner for udviklingen, et univers, hvor sundhed og skønhed er i centrum, bred kompetence blandt personalet og et stort aktivitetsniveau med arrangementer og demoer.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger