Nyheder

For højt blodsukker øger risiko for kræft

13. marts 2007

Risikoen for at få kræft øges med 25 procent hos kvinder som har et højt blodsukkerniveau.

Det viser en ny undersøgelse fra Umeå Universitet i Sverige, skriver gratisavisen dato. Mænds risiko for at få en kræftsygdom øges med 17 procent ved et højt faste blodsukkerniveau, hvis man altså ser bort fra prostatakræft, hvor et højt blodsukkerniveau faktisk mindsker risikoen.

De kræfttyper, som har den klareste sammenhæng med et højt blodsukkerniveau, er kræft i bugspytkirtlen, urinvejene og livmoderen samt modermærkekræft. Hos Kræftens Bekæmpelse synes overlæge Anne Tjønneland, at undersøgelsen er interessant. »Det er svært for almindelige mennesker at bruge resultatet til så meget, for man går jo ikke rundt og måler sit blodsukkerniveau, men det er alligevel vigtigt at være opmærksom på det. Et højt fast blodsukkerniveau kan desuden være tegn på en begyndende Type 2 sukkersyge,« siger hun til dato.

Anne Tjønneland fortæller også, at man kan forebygge et højt blod-sukkerniveau ved at dyrke motion, undgå overvægt og skifte det hvide brød ud med fuldkornsbrød. Forskerne bag den svenske undersøgelse peger på, at et lavt blodsukkerniveau, også forebygger diabetes og hjertekarsygdomme. Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelSkønne dufte hjælper på din hukommelse

Næste artikelTeenageres hormoner skyld i humørsvingninger