For mange mælkesyrebakterier til baby?

Jeg har en søn på snart 9 mdr, som har og stadig døjer med fordøjelsen. Han blev hurtigt flaskebarn og røg på Movicol. Vi er endelig stoppet med det for fem uger siden. Zoneterapi hjælper virkelig på ham.

Han får Lactocare som D-dråber, hvor der er tilsat mælkesyrebakterier.

Jeg har fået anbefalet NDS Panda 1 af zoneterapeuten for at give ham godt med mælkesyrebakterier.

Mit spørgsmål er: Kan han få for mange mælkesyrebakterier, når han også får det i sine D-dråber?

Alle andre D-dråber, jeg kan finde, er lavet på olier jeg ikke vil give ham. Kan du evt. anbefale mig nogle D-dråber, som er skånsomme for hans mave, hvis jeg skal stoppe med Lactocare?

Ser meget frem til at høre fra dig.

De bedste hilsner 

MK

 


 

Hvor er det godt at høre, at du tager hånd om din søns forstoppelse på flere måder end ved bare at give afføringsmiddel. Afføringsmiddel kan bestemt være nødvendigt til at hjælpe nu og her. Men det er vigtigt samtidig at arbejde med årsagen. Dejligt at zoneterapi har været en god hjælp.

Mælkesyrebakterier er supervigtige til fordøjelsen. Når der har været forstoppelse, så vil tarmens bakteriebalance altid være påvirket. En ubalance her, kan endda være årsagen til forstoppelse. Tarmens bakterier har stor betydning for immunforsvaret, for optagelse af næring, for adfærd mm. Derfor er det en vigtig investering at booste fordøjelsen med gode bakterier – ikke mindst efter en forstoppelse.

Man kan godt give for mange mælkesyrebakterier, sådan at det giver noget uro og rumlen i maven. Lactocare D-dråber og NDS Panda supplerer dog hinanden rigtigt fint. Der er forskellige stammer i de to produkter og det er en god ide at få et bredt udvalg af bakterie-stammer, ligesom en multivitaminpille. Hvis du er glad for Lactocare-dråberne, kan du derfor sagtens fortsætte med dem, mens du også giver NDS Panda.

De bedste hilsner

Anette Straadt, sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*