Nyheder

Forår, sol og forkølelsessår 

Foråret er lige om hjørnet med varme og sol. Men sæsonen er desværre også højsæson for forkølelsessår og herpes.  

Foto: Shutterstock
8. marts 2023

Foråret er lige om hjørnet med varme og sol. Men sæsonen er desværre også højsæson for forkølelsessår og herpes.  

Forkølelsessår kan være en irriterende og smertefuld tilstand, og det kan også være en pinlig lidelse, der kan påvirke din selvtillid og sociale liv. Heldigvis er der nu en creme på markedet, der kan hjælpe med at behandle herpes og reducere symptomerne. 

Cremen hedder Spirularin HS og er baseret på mikroalgen spirulina platensis og er udviklet specifikt til at behandle herpes. Spirularin HS er en antiviral creme, der kan hjælpe med at forebygge eller behandle herpesudbrud. Cremen indeholder den aktive ingrediens Spiralin®, der både virker antiviralt og antibakterielt. Det vi kender som forkølelsessåret er faktisk en såkaldt bakteriel superinfektion, som opstår når læbens immunforsvar er svækket af herpes virus.  

Hvad er forkølelsessår eller herpes? 

Herpes er en virussygdom, der er forårsaget af herpes simplex-viruset (HSV). HSV er en meget smitsom virus, der kan overføres gennem direkte kontakt med en inficeret persons hud eller kropsvæsker. 

Forkølelsessår eller herpes omkring munden er den mest almindelige form for herpes. Det forårsager små, smertefulde blærer på eller omkring læberne, næsen eller munden, og det kan også medføre hævelse og rødme. Forkølelsessår er en kronisk tilstand, og det kan blusse op flere gange om året. 

Hvordan virker Spirularin HS mod forkølelsessår? 

Spirularin HS cremen indeholder Spiralin®, der virker ved at stoppe herpesviruset fra at formere sig. Spiralin® kan hjælpe med at reducere varigheden og sværhedsgraden af herpesudbrud og lindre symptomer som smerte, kløe og brændende fornemmelse. 

Spirularin HS indeholder solfaktor 15 beskyttelse, hvilket er en fordel da solen er en kendt trigger af herpes. 

Spirularin HS skal anvendes på de berørte områder så snart som muligt efter de første symptomer på herpes viser sig. Cremen skal påføres to gange om dagen i mindst fem dage, og behandlingen skal fortsætte, selvom symptomerne forsvinder. 

Hvis du ved, hvornår du er i risiko for et herpesudbrud, kan du med fordel forebygge med Spirularin HS. 

Hvordan kan du beskytte dig mod herpes og forkølelsessår? 

Herpes er et smitsomt virus, og det er vigtigt at tage nogle forholdsregler for at undgå at sprede viruset eller blive smittet. Nogle tips til at beskytte dig mod herpes inkluderer: 

  • Vask dine hænder regelmæssigt, især efter at have rørt ved forkølelsessår eller andre inficerede områder 
  • Undgå at dele håndklæder, bestik, mad eller drikkevarer med en person, der har forkølelsessår 
  • Brug solcreme for at beskytte dig mod solskoldning, som kan reaktivere herpes 

Spirularin HS forhandles af Pharmovital og du kan læse mere om cremerne baseret på mikroalgen på spirularin.dk. 

Forrige artikel4 måder at slippe offerrollen

Næste artikelDen lille krydderurt med den store virkning