Forårstræthed

Jeg plejer hvert år at være træt, når foråret kommer.

Det er træls, når man skal til at nyde foråret, hvor alt springer ud, mens jeg har besvær med at komme op om morgenen og holde ud til at arbejde dagen igennem.

Jeg spiser, så vidt jeg selv kan vurdere, rimeligt sundt og drikker ikke.

Jeg ryger heller ikke og tager en almindelig vitamin-mineraltablet dagligt.

Jeg har ikke været syg i vinter, udover et par almindelige forkølelser.

Kan jeg mangle et eller andet? Kan du foreslå mig noget, der kan hjælpe mig over min forårstræthed?

Den trætte


Mange mennesker er i underskud med vitaminer og mineraler ud på vinteren.

Frugt og grønt indeholder ikke de mængder af vitaminer og andre næringsstoffer, når de skal opbevares længere, og dyrkningsmetoderne ikke er naturlige (økologiske eller bio-dynamiske).

Vi er heller ikke flinke til at spise nok kål, som indeholder masser af gode ting, og som hører til årstiden, og vi koger og steger vores mad, så vitaminerne og enzymerne bliver ødelagt.

Dertil kommer, at vi spiser alt for meget raffineret mad med rigeligt sukker og hvedemel, der lynhurtigt bliver omdannet til sukker i maven. Sukker medfører en øget dannelse af skadelige frie iltradikaler, som blandt andet angriber cellernes kraftværker, mitokondrierne, og svækker os.

Du bør derfor skære ned på sukker, fint mel, pasta og kartofler, og du bør spise flere grønsager og mere frugt af ordentlig kvalitet.

Du kunne måske også have glæde af en udrensningskur for at slippe af med alle de skadelige stoffer, du har hobet op igennem vinteren.

Først og fremmest er det vigtig at drikke otte glas rent vand dagligt, og du kan erstatte et aftensmåltid med udelukkende frugt.

Der findes også en række gode udrensningskure, for eksempel BioDrain, Kuren, Elixir, Prosan, og drik gerne grøn te, der har en kraftig antioxidant-virkning og i øvrigt kan hjælpe til at tabe i vægt.

Forskning har vist, at vi særligt mangler C-vitamin og D-vitamin sidst på vinteren, især hvis vi har haft smitsomme sygdomme. Den smule af disse vitaminer, der findes i de sædvanlige vitaminpiller, er ikke nok.

De kan kun lige holde os fri af sygdomme som for eksempel skørbug.

Desuden er vitaminerne i de billige tabletter kunstigt fremstillet og har derfor ikke nær så god virkning som de naturlige.

Jeg vil derfor råde dig til at tage ekstra C-vitamin, for eksempel 500 eller 750 mg tre gange dagligt, og det naturlige D3-vitamin, for eksempel 4 tabletter á 10 mikrogram dagligt.

Der findes derudover forskellige styrkende naturmidler på markedet, for eksempel Ginseng, Life Spice Vital, Seks sunde urter, Enaxin, Cult, Rosenrod m.fl.

Snak med din Matas eller helsekostforretning. Men brug ikke disse midler i stedet for en sund kost og vitaminer, kun som supplement.

Sørg også for at komme ud i lyset, arbejd i haven eller motioner. Det modvirker også trætheden og forjager en eventuel forårsdepression.

Med venlig hilsen
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*