Nyheder

Forårsudrensning i kroppen

4. april 2016

Foråret betyder for mange rengøring i og omkring huset. Men kan det ikke lige så godt betyde forårsrengøring i kroppen? Kroppen bliver nemlig hele tiden udsat for giftige stoffer, som hober sig op, hvis vi ikke sørger for at rense ud.

Kan du mærke det? Din krop trænger til luft og overskud. Den bliver tynget af alle de giftige stoffer, vi indtager, men som vi ikke skiller os af med igen. Det er blandt andet fra sukker, kaffe, alkohol, medicin, farvestoffer, kemikalier og andet. Hvis vi ikke gør noget ved det, kan det senere resultere i livsstilssygdomme. For at udskille alt det hele har kroppen brug for hjælp, og hvilken anledning kan være bedre end forår. Nu skal kroppen renses – indvendigt.

 

Naturlig udrensning

Normalt udrenser kroppen selv gennem urinen, huden, åndedrættet og afføringen, og her kan vi også selv gøre noget for at optimere de naturlige udrensningsmetoder.

Optimer urinvejs-udrensningen:

Rigtige mange af de giftige affaldsstoffer kommer ud med urinen. For at optimere kroppens indre udrensning gennem urin, er det derfor vigtigt at drikke rigeligt med vand. Gør det til en vane at have en vandflaske med dig, når du skal ud af døren, så du hele tiden kan tage en tår, hvis du er tørstig.

Er du usikker på, om du får vand nok, kan du bare kigge på din urin, der helst skal være lys og ikke mørk. Hvis den er mørkegul, skal du drikke mere vand. Dog skal du også være opmærksom på, at du ikke drikker så meget vand, at urinen bliver helt klar. Så risikerer du nemlig, at det ikke kun er giftstoffer, du skyller ud, men også de vigtige mineraler.

Optimer afførings-udrensningen:

Det er vigtigt, at der er et godt flow i afføringen. Den indeholder nemlig rigtig mange affaldsstoffer, som ikke skal være for længe i kroppen, da affaldsstofferne ellers kan trænge ud gennem tarmvæggen og blive optaget igen.

Derfor er det en god idé, at undgå forstoppelse og være opmærksom på at komme af med afføringen.

Hvis du har forstoppelse, er det ikke en god idé at tage afføringsmidler. Du kan i stedet tage mindst et gram C-vitamin tre gange dagligt.

For at få en god fordøjelse skal du sørge for at spise sundt og fiberrigt, drikke vand og udelukke ting, du ikke kan tåle.

Optimer udrensning gennem sved:

Huden er et organ, der bliver brugt til udrensning af giftstoffer. Her er sved vores ven. En god og svedig gang motion hjælper os af med rigtig mange giftstoffer. Bare lugt til dit sved, og du er ikke i tvivl. Jo mere dit sved lugter, jo mere har du brug for at svede.

Du kan selv fremprovokere sveden ved motion, eller du kan tage i sauna. Hvis du vil gøre lidt ekstra, kan du tage i infrarød sauna, som også fremmer kroppens selvhelbredende kræfter. Hot yoga kunne også være en mulighed. Her dyrker du yoga i et meget opvarmet rum, så sveden pibler ud af dig.

Husk, der skal væske ind for at få væske ud. Derfor er det vigtigt at få rigeligt med vand, hvis du vil svede giftstofferne ud.

 

Udrensning nu og her

Har du brug for rense kroppen lige nu og her, er der også noget du kan gøre. Nulstil og start fra en frisk med disse to metoder:

Skyld næsen

Ved næseskylning fjerner du overskydende slim, partikler fra bihulerne og allergener fra støv og pollen, som har sat sig i næsen. Du skal kun bruge et næseskyllehorn og saltvand.

Tarmskylning

Har du brug for at komme af med det hele på én gang? Tarmskylning kan hjælpe, hvis du døjer med forstoppelse, oppustethed eller mavesmerte. Dog skal du være opmærksom på, at sammen med den dårlige tarmflora forsvinder også gavnlige bakterier.

 

10 langsigtede råd

Vil du mindske affaldsstofferne i kroppen på lang sigt, er her ti gode forholdsregler:

  1. Tab dig langsomt
  2. Spis sundt (fuldkorn + frugt og grønt)
  3. Begræns alkohol
  4. Dyrk motion
  5. Slap af
  6. Luft ud
  7. Vask hænder
  8. Undgå tobaksrøg
  9. Drik grøn te
  10. Spar på saltet

 

Kilder: Netdoktor.dk og Naturli.dk

Forrige artikelTag det søde med det sunde

Næste artikelDanske plejeprodukter er grønnere