Blot en enkelt cocktailpølse og omkring tre stykker tynde baconskiver om dagen kan øge risikoen for at udvikle tarmkræft med en femtedel, advarer en ekspert overfor britiske Sky News.
World Cancer Research Fund (WCRF) mener, at der bør gøres mere for at oplyse om faren ved at spise forarbejdet kød regelmæssigt. Professor Martin Wiseman, rådgiver for WCRF, siger, at man har fundet overbevisende sammenhæng mellem forarbejdet kød og kræft. Forarbejdet kød definerer professoren som kød, der er forarbejdet ved at blive røget, konserveret eller saltet. Det kan for eksempel være skinke, bacon, pastrami, salami og andre forarbejdede pølser. Hamburgere og hakket oksekød falder kun ind under definitionen, hvis det er saltet eller indeholder kemiske tilsætningsstoffer. ”Vi er nu mere end nogensinde sikre på, at man øger risikoen for at få tarmkræft ved at spise forarbejdet kød, og det er derfor, at WCRF anbefaler, at man undgår at spise det,” siger professor Wiseman til Sky News. En undersøgelse, som WCRF offentliggjorde allerede i oktober sidste år, advarede, at rødt kød og forarbejdet kød kunne øge risikoen for at få tarmkræft. Undersøgelsen anbefalede, at man spiser mindre end 500 gram kogt rødt kød om ugen og i det hele taget prøver at undgå forarbejdet kød. Kilde: Berlingske
Forrige artikelBørn har godt af at snakke med sig selv
Næste artikelMænd forstår ikke kvinders kropssprog